Ήταν απόγευμα και περπατούσα στη Βασιλίσσης Σοφίας με γρήγορο βήμα. Έκανε κρύο και η ιγμορίτιδα -απομεινάρι μιας βαρβάτης ίωσης- μου είχε δημιουργήσει πονοκέφαλο. Mήπως να πήγαινα σπίτι να πάρω παυσίπονα και να κουκουλωθώ με το πάπλωμά μου; αναρωτήθηκα κοιτώντας τους περαστικούς, οι οποίοι περνούσαν από δίπλα μου βιαστικοί και χωμένοι στα κασκόλ τους. Η ιδέα όμως να μου κάνουν χαλαρωτικό μασάζ για μία ώρα ήταν πολύ πιο δελεαστική και ελπιδοφόρα για τον πονοκέφαλο (ευχαριστώ Pantene Pro-V).

Έφτασα στο Κing George, στο Σύνταγμα, και κατευθύνθηκα στο Palace Spa, φόρεσα το μπουρνούζι μου, βγήκα στην κεντρική σάλα του spa και στάθηκα πάνω από την πισίνα με το ψηφιδωτό έχοντας βλέμμα απλανές και κεφάλι – καζάνι. Χαμηλός φωτισμός και απαλή μουσική, κεράκια, σεζ λονγκ, ηρεμία. Η ένταση της μέρας είχε αρχίσει ήδη να αποβάλλεται σταγόνα-σταγόνα. Τι κρίμα που δεν είχα φέρει το μαγιό μου, σκέφτηκα, κοιτάζοντας το τζακούζι δίπλα στην πισίνα. Γύρισα την πλάτη μου, μπήκα στο δωμάτιο του μασάζ και ξάπλωσα.



Eίχα διαλέξει να κάνω το «Χαλαρωτικό Μασάζ», δηλαδή μασάζ στο σώμα και στο κεφάλι, που βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. «Προσφέρεται για χαλάρωση και ψυχική ηρεμία» έγραφε το μενού του spa. Όντως. Το σώμα μου από εκεί που ζύγιζε έναν τόνο τώρα ήταν ελαφρύ σαν πούπουλο. Οι σκέψεις μου που ως τότε έτρεχαν με την ταχύτητα του Σουμάχερ, πήγαιναν πιο αργά κι από χελώνα, ώσπου σταμάτησαν τελείως.

Μετά από σχεδόν μία ώρα, σηκώθηκα με νωχελικές κινήσεις και ευχαρίστησα την μασέζ, που ήταν πιο ήρεμη κι από τον Βούδα. Ήμουν περίεργη: Είναι δυνατόν να πάθει κανείς nervous breakdown αν δουλεύει σε τέτοιο περιβάλλον;



* Αν δεν έχετε το χρόνο (ή τα χρήματα) για να πάτε σε ένα spa, μπείτε στο site του Pantene Pro-V Inspired Spa Care http://www.pantene.gr/treat,ritual.html ακολουθήστε τα 7 βήματα των ειδικών σε θέματα μασάζ και μαλλιών και απολαύστε μια spa περιποίηση από τα χεράκια σας.