Η προσπάθεια των χρηστών των smartphones να διακρίνουν συνεχώς διάφορες πληροφορίες στην οθόνη των συσκευών τους προκαλεί ρυτίδες. Πρόκειται για την τελευταία πάθηση που «ανακάλυψαν» οι γιατροί σε σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή του μετώπου και κυρίως ανάμεσα στα φρύδια, όπου δημιουργούνται και οι περισσότερες πτυχές του δέρματος όταν κάποιος εστιάζει συστηματικά τα μάτια του σε μικρές επιφάνειες.

Κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί, μάλιστα, ονόμασαν το φαινόμενο «iPhone botox» ή «BlackBerry botox», συνδέοντας τις αντιρυτιδικές ενέσεις μπότοξ με δύο δημοφιλείς στην Ευρώπη συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Το θέμα παρουσιάστηκε σε 3 βρετανικές εφημερίδες με συνεντεύξεις πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων, που καταλήγουν ομόφωνα στη διαπίστωση ότι «τον τελευταίο καιρό πολλές πελάτισσες έρχονται για μπότοξ επειδή χρησιμοποιούν κινητά με οθόνες στις οποίες αδιάκοπα κάτι γράφουν ή κάτι διαβάζουν», αλλά κατά τη γνώμη των περισσότερων η λύση δεν είναι πάντα η ένεση μπότοξ. Απεναντίας, μπορεί να είναι κάτι πολύ απλούστερο, όπως το μασάζ.

Συγκεκριμένα, αν έχετε την έγνοια να μη ρυτιδιάσετε από το πολύ… iPhone, μπορείτε κάθε 3-4 ώρες να κάνετε ένα ήπιο μασάζ στο μέτωπο και ειδικά στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια. Αν κάνετε και ένα γενικά χαλαρωτικό μασάζ με κρέμα ημέρας σε όλο το πρόσωπο, ακόμα καλύτερα. Συνιστούν, πάντως, να επικεντρώνεστε κυρίως στο δέρμα ανάμεσα στα φρύδια, τραβώντας το ήπια προς τα έξω με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να εξουδετερώσετε κατά κάποιον τρόπο τη συνοφρύωση που προκαλεί η εστίαση στη μικρή οθόνη.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: