Στο Λονδίνο λειτουργεί ένα εστιατόριο που κάνει χρυσές δουλειές διαφημίζοντας τα πιάτα του ως «πλούσια σε κολλαγόνο» και το μενού του ως «ειδικό αντιρυτιδικό μενού». Η μόδα, πάντως, ξεκίνησε από την Ιαπωνία, όπου είναι από χρόνια trendy τα μενού πλούσια σε κολλαγόνο. Τώρα κατά πόσον το κολλαγόνο από το τρόφιμο απορροφάται και μεταβολίζεται σε βαθμό να επηρεάζει το δέρμα είναι άλλο ζήτημα. Η Βρετανική Εταιρεία Δερματολογίας σχολίασε σχετικά ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ωφελείται το δέρμα από την κατανάλωση κολλαγόνου μέσω της διατροφής».

Ο λονδρέζος εστιάτορας, πάντως, δεν ανακάλυψε τρόφιμα που δεν υπάρχουν. Απλώς εισάγει σκόνη κολλαγόνου από την Ιαπωνία και την αναμειγνύει σε διάφορα πιάτα ως… ντρέσινγκ. Η δε τιμή των πιάτων δεν επιβαρύνεται ιδιαίτερα, αφού κάθε μεζές εμπλουτισμένος με κολλαγόνο τιμάται 7 λίρες Αγγλίας και κάθε κυρίως πιάτο με ανάλογο εμπλουτισμό στοιχίζει 12 λίρες.

Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν στον εστιάτορα ότι δεν έχει αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του κολλαγόνου όταν το προσλαμβάνουμε με τη διατροφή, εκείνος απάντησε: «Το μενού μου είναι πολύ υγιεινό έτσι κι αλλιώς και ξέρουμε ότι το κολλαγόνο είναι μια ισχυρή πρωτεΐνη. Τρώγοντάς την, δεν μπορείς παρά να βελτιώσεις την υγεία σου και σίγουρα είναι πιο εύκολο να φας κολλαγόνο παρά να το πάρεις με ένεση».