Έντονες συζητήσεις έχει πυροδοτήσει στη Βρετανία η απόφαση του δήμου της πόλης Στόκπορτ, μιας μεγάλης περιοχής του Μάντσεστερ, οι αλατιέρες να μη βρίσκονται πλέον σε κοινή θέα – στα τραπέζια, στο ταμείο και στο χώρο παραγγελιών.

«Έτσι ο κόσμος που θέλει αλάτι θα αναγκάζεται να το ζητάει και αυτό ίσως συμβάλει σταδιακά στη μείωση της κατανάλωσης του αλατιού, που ανεβάζει, όπως όλοι ξέρουμε, την πίεση, αλλά συνδέεται και με την κακοήθεια στο στομάχι ή και με το άσθμα», σχολίασε ο δήμος στις επικρίσεις όσων ενίστανται.

Από πλευράς τους, όσοι αντιδρούν έντονα υποστηρίζουν ότι «για το καλό μας» λαμβάνονται διάφορα μέτρα που είναι έμμεσα απαγορευτικά. Πιστεύουν ότι αν η Πολιτεία θέλει να μειωθεί η κατανάλωση του αλατιού, τότε θα πρέπει να πείσει τον κόσμο να χρησιμοποιεί λιγότερο αλάτι και όχι να το «κρύψει», καθιστώντας το έτσι ένα προϊόν με τη γοητεία του απαγορευμένου.

Θεωρούν, δηλαδή, ότι η απόκρυψη του αλατιού δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα και θα προκαλέσει ίσως και αύξηση στην κατανάλωση, από αντίδραση στο μέτρο.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: