Η ηθοποιός Φαίη Ξυλά βρήκε λίγο χρόνο ανάμεσα στα γυρίσματα για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της δικής της καλής ζωής.

Γαστρονομικός πειρασμός

Η κερκυραϊκή παστιτσάδα. Μακαρόνια, δηλαδή, με κόκκινη σάλτσα και κρέας. Είμαι από την Κέρκυρα, οπότε το πιάτο αυτό μου θυμίζει το σπίτι μου. Το φτιάχνω κι εγώ – όχι, βέβαια, τόσο πετυχημένα όσο η μαμά μου και η γιαγιά μου, αλλά αρκετά καλά.

Τι με ενθουσιάζει
Μικρά καθημερινά πράγματα. Από το να ξυπνήσω το πρωί, να ανοίξω τα παράθυρά μου και να μπει ο ήλιος, μέχρι το να δω ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα.

Τι με κάνει να βαριέμαι
Οι άνθρωποι που έχουν πάντα κάτι να πουν. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε να πούμε πάντα κάτι. Μπορούμε να μην πούμε και τίποτα!

Ο γιατρός που φοβάμαι
Έχω φοβία με όλους τους γιατρούς. Μόλις δω ένεση, λιποθυμώ. Βέβαια, κάθε χρόνο κάνω απαραιτήτως ένα γενικό τσεκάπ, ίσως από το μεγάλο μου φόβο μήπως πάθω κάτι. Λίγο πριν πάω στο γιατρό, αρχίζω να εφαρμόζω όλες τις τεχνικές χαλάρωσης που ξέρω: γιόγκα, αναπνοές, mind control.

Για να είμαι fit
Προσπαθώ να τρώω 5 γεύματα την ημέρα, για να είμαι αποδοτική. Τώρα που δουλεύω 15 ώρες καθημερινά, δεν προλαβαίνω να μαγειρεύω, οπότε τρώω στα γυρίσματα. Το φαγητό είναι αρκετά καλό, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θα έφτιαχνε κανείς στο σπίτι με τα δικά του υλικά. Όσο για την άσκηση, δυστυχώς δεν γυμνάζομαι αρκετά. Κάνω γιόγκα ή γυμναστική με βαράκια και λάστιχα μία φορά την εβδομάδα το πολύ. Ποτέ δεν ήμουνα της γυμναστικής, ούτε της καλής διατροφής. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχω αρχίσει να προσέχω.

Η δραστηριότητα που με χαλαρώνει
Να συναντιέμαι με φίλους, να έρχονται σπίτι, να τρώμε, να πίνουμε και να παίζω με το σκύλο μου.

Τι κάνω για το περιβάλλον
Πηγαίνω παντού με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο αναγκαστικά όταν πηγαίνω στα γυρίσματα. Κάνω, επίσης, ανακύκλωση, κυρίως στο χαρτί – σενάρια, κείμενα… χρησιμοποιώ μεγάλες ποσότητες χαρτιού.

Παιδική ανάμνηση
Οι φιλαρμονικές στην Κέρκυρα. Τελείωσα το λύκειο εκεί, οπότε η σχέση μου με τη μουσική ήταν καθημερινή. Από όπου και αν περνούσα, άκουγα κλασική μουσική. Την μπάντα του δήμου, τους γείτονες που κάνανε πρόβα. Όλοι οι Κερκυραίοι ασχολούνται με τη μουσική. Και ο μπαμπάς μου ήταν μουσικός, εγώ όμως δεν έμαθα κάποιο όργανο. Δοκίμασα τα πάντα, αλλά δεν γινόταν τίποτα!

Το συστατικό της ιδανικής σχέσης
Η αγάπη. Νομίζω ότι όταν υπάρχει αγάπη μεταξύ των ανθρώπων -είτε πρόκειται για ερωτική είτε για φιλική σχέση-, όλα τα άλλα είναι απλά.

Αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας
Το ιστορικό κέντρο, κυρίως η Πλάκα και το Θησείο.

Ιδανικές διακοπές
Δίπλα στη θάλασσα, να ξυπνάω και να βουτάω στο νερό. Να μην έχω πρόγραμμα, να μη σκέφτομαι τίποτα. Αγαπημένα μου μέρη η Κέρκυρα, η Ικαρία -το άλλο μέρος από το οποίο κατάγομαι- και τα Χανιά.

Υγιεινή συνήθεια
Πρέπει να σκεφτώ πολύ για να βρω μία! Πίνω κάθε πρωί γάλα. Επειδή μου αρέσει όμως, δεν το κάνω πιεστικά. Γενικά, δεν πιέζομαι για να ακολουθώ υγιεινή διατροφή, δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Αν πω ότι θα πιεστώ, δεν θα το κάνω ποτέ.

Το μότο μου
«Αύριο είναι μια καινούργια μέρα».

Πώς με κακομαθαίνω
Δεν θεωρώ ότι κακομαθαίνω τον εαυτό μου. Τον φροντίζω, τον ακούω. Όταν μου χτυπάει καμπανάκια, τα λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου. Αν νιώθω, δηλαδή, ότι χρειάζομαι ξεκούραση, βρίσκω το χρόνο να συμβεί αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.