Πασχαλινό bazaar

Δώρα από το τρένο

Tο «ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ», η art gallery της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου «Το Τρένο στο Ρουφ», σας προσκαλεί στο πασχαλινό bazaar που οργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου (19.00-23.00) στη στοά του πεζόδρομου Μακρυγιάννη, απέναντι από τη στάση «Ακρόπολη» του Μετρό. Απολαύστε το ποτό σας και χαρίστε στους αγαπημένους σας ξεχωριστά δώρα σε χαμηλές τιμές, χειροποίητα κοσμήματα, πρωτότυπα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, μικρούς πίνακες ζωγραφικής ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, λαμπάδες, παιδικά παιχνίδια επιλεγμένα με φαντασία και μεράκι από την ηθοποιό Τατιάνα Λύγαρη. Με την παρουσία και τις αγορές σας στηρίζετε τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».
Info: «ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ», Πεζόδρομος Στοάς Μακρυγιάννη 5 (στάση Μετρό «Ακρόπολη»), τηλ.: 210-92.43.609.
Ομιλία

Για τις μαθησιακές δυσκολίες

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου θα πραγματοποιηθεί διημερίδα με θέμα «Μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες: Αντιμετωπίζοντας την αιτία πίσω από τα συμπτώματα». Η εκδήλωση οργανώνεται από το Κέντρο Ανάπτυξης του Παιδιού υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και στη διάρκειά της θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της πρόληψης και αποκατάστασης των μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών.
Info: Δημαρχείο Κορωπίου, τηλέφωνα για πληροφορίες: 210-76.65.822, 6947-708.544. Διάρκεια: 17.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης.
Μουσική

Οι Musica Mista στο «Bliss»

Ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι που φέρνει κοντά το γαλλικό chanson με το αργεντίνικο tango, το αμερικανικό swing με τις μουσικές της Λατινικής Αμερικής και της Πορτογαλίας. Απολαύστε το ποτό σας και τη μαγευτική μουσική των Musica Mista στο μοναδικό και χαρούμενο χώρο του «Pure Bliss» στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 16 Απριλίου (στις 22.00) στο 2ο όροφο.
Info: «Pure Bliss», Ρόμβης 24Α, Μοναστηράκι, τηλ.: 210-32.50.360-2. Είσοδος με ποτό: 10ευρώ.


Πασχαλινό Εργαστήρι

Πετώντας με το Άγιο Φως

Το Μουσείο Ηρακλειδών σάς δίνει την ευκαιρία να γίνετε πάλι παιδιά μέσα από το εργαστήρι για ενηλίκους που οργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου (17.00-18.30) στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Χρωματιστά κορδόνια και κορδέλες, χάντρες, φύλλα χαλκού ή αλουμινίου γίνονται τα υλικά με τα οποία θα κατασκευάσετε κοσμήματα ή φυλαχτά που θα σας συντροφεύουν ακόμη και όταν η Ανάσταση περάσει.
Info: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο. Κόστος: 15ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών). Απαραίτητη η δήλωση θέσης στην κ. Ελένη Νομικού (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-16.00), τηλ.: 210-34.61.981 (εσωτ. 201), enomikou@herakleidon-art.gr.
Παιδί

Κάθε Πάσχα μια ευχή

Από Μ. Δευτέρα 18 μέχρι και Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου ο «Ελληνικός Κόσμος» ανοίγει τις πόρτες του σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικού (5-12 ετών) προσφέροντάς τους ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο με σκοπό να ανακαλύψουν, μέσα από το παιχνίδι και τις πασχαλινές δημιουργίες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη γιορτή του Πάσχα. Στη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα συνεργαστούν και θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από πασχαλινές κατασκευές.
Info: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212-25.40.000 (κωδικός 600). Ώρα έναρξης: 12.00. Κόστος συμμετοχής: 8,50ευρώ.
Β. Ελλάδα και Θράκη

«Λιωμένο Βούτυρο»

«Ένας αρσενικός άνθρωπος σκοτώνει ένα θηλυκό άνθρωπο. Πρώτα, ο αρσενικός ταΐζει φαγητό τον θηλυκό. Ύστερα, τον πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο. Μετά, βγαίνει από το δωμάτιο, βρίσκει ένα ρουλεμάν και τον κοπανάει στο κεφάλι. Μόλις ξημερώνει, πηγαίνει στην αστυνομία και παραδίνεται». Το «Λιωμένο Βούτυρο», η παράσταση που τιμήθηκε με τον έπαινο σκηνοθεσίας από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για τον Σίμο Κακάλα και με τα βραβεία «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» και «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» για την ερμηνεία της Έλενας Μαυρίδου, περιοδεύει στην Ελλάδα. Μέχρι τις 17 Απριλίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Ηράκλειο Κρήτης και έπειτα στις 27 και 28 Απριλίου στην Κοζάνη, ενώ θα συνεχίσει σε Καβάλα, Δράμα, Φλώρινα, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη.
Info: Εισιτήρια: 15ευρώ, 10ευρώ (φοιτητικό), 45ευρώ (οικογενειακό για 4 άτομα).
Βιβλίο

«Το Θεσπέσιο Ταξίδι στη Γεύση
Nuova Gastronomia. Οι 33 γαστρονομικοί τίτλοι που θα μεσουρανήσουν στο μέλλον»
Κίμων Γεωργίου, εκδόσεις Ταξιδευτής, 20ευρώ

Με τη βοήθεια του γευσιγνώστη, περιηγητή-σεφ Κίμωνα Γεωργίου ταξιδεύουμε στη μαγευτική Salamanca του jamon iberico. Στο Langhirano για prosciutto di Parma. Στο Aspromonte για salciccia. Στα βουνά των Βάσκων και της Ναβάρας για idiazabal. Στις κοιλάδες του pecorino. Στις πεδιάδες του foie gras. Στους λόφους της ελιάς, στις θάλασσες του baccala και spada. Και στο τέλος κάθε ταξιδιού δοκιμάζουμε γευστικές προτάσεις, μέσα από 33 πρωτότυπες συνταγές που κατακτούν τον κόσμο της γαστρονομίας. Μια απολαυστική γευστική περιήγηση.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας» στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.