Φάρμακο αποδεικνύεται η αεροβική γυμναστική και συγκεκριμένα το περπάτημα για όσους υποφέρουν από μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου παρουσιάζεται φλεγμονή καθώς και υψηλή συγκέντρωση λίπους στο ήπαρ η οποία δεν οφείλεται στην αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Έχει συσχετιστεί, ωστόσο, με την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Όταν η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος είναι σοβαρή, μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος, ενώ έχει ενοχοποιηθεί και για την αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Παρ’ όλα αυτά, μία ώρα ζωηρό περπάτημα την ημέρα φαίνεται ότι μειώνει το ρυθμό εξέλιξης της μη αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος σε παχύσαρκους ασθενείς, σύμφωνα με τους ειδικούς της Cleveland Clinic.

Η έρευνα είναι μικρή, εντούτοις αναδεικνύει την ευεργετική δράση της αεροβικής γυμναστικής στην ηπατική λειτουργία. Οι ερευνητές ζήτησαν από 15 παχύσαρκους ασθενείς με μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος να περπατούν καθημερινά σε ένα διάδρομο για μία ώρα, επί μία εβδομάδα, στο 85% της μέγιστης καρδιακής τους συχνότητας.

Παρατήρησαν ότι η άσκηση βελτίωσε την ευαισθησία των συμμετεχόντων στην ινσουλίνη, καθώς και τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης, μιας ορμόνης του λιπώδους ιστού με μελετημένη αντιφλεγμονώδη και αντιαθηρογόνο δράση. Οι τιμές της αδιπονεκτίνης έχει παρατηρηθεί ότι είναι σημαντικά χαμηλότερες στους παχύσαρκους σε σύγκριση με όσους έχουν κανονικό βάρος.