Ένα γευστικό φρουτοποτό που περιέχει μεταξύ άλλων σταφύλια, μύρτιλα, μήλα και φράουλες, καθώς και εξωτικά φρούτα, θα μπορούσε να μειώσει -με ευχάριστο τρόπο- τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικού.

Οι γάλλοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου συνέθεσαν το γευστικό κοκτέιλ μετά από δοκιμές σε 13 διαφορετικούς χυμούς φρούτων και αφού ζήτησαν από 80 εθελοντές να αξιολογήσουν τη γεύση του smoothie.

Παράλληλα ανέλυσαν την αποτελεσματικότητά του σε αρτηρίες χοίρων στο εργαστήριο. Διαπίστωσαν ότι το φρουτοποτό, ενδεχομένως λόγω της περιεκτικότητάς του σε πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, προκαλούσε χαλάρωση των τοιχωμάτων των αρτηριών, γεγονός που θεωρείται ευεργετικό για την καρδιακή λειτουργία.

Η έρευνα αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τα φρούτα αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Το επόμενο στάδιο της έρευνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να διαπιστωθεί σε τι βαθμό η κατανάλωση αυτού του φρουτοποτού μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία.