Μία ώρα βιντεοπαιχνιδιού μπορεί να οδηγήσει τους εφήβους στην κατανάλωση περισσότερου φαγητού στη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το Ερευνητικό Ινστιτούτου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Ανατολικού Ontario στον Καναδά.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τι έτρωγαν στο γεύμα τους 22 αγόρια φυσιολογικού βάρους σε δύο περιπτώσεις: όταν είχαν περάσει τις προηγούμενες ώρες χαλαρά, καθώς και όταν είχε προηγηθεί μία ώρα βιντεοπαιχνιδιού (με θέμα το ποδόσφαιρο). Κατά μέσο όρο τα αγόρια έτρωγαν 163 περισσότερες θερμίδες τις ημέρες που έπαιζαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.

Το ενδιαφέρον εύρημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Jean Philippe Chaput, είναι ότι τις ημέρες του βιντεοπαιχνιδιού δεν παρατηρήθηκε αύξηση της όρεξης των παιδιών. Φαίνεται, δηλαδή, ότι αναζητούσαν τις έξτρα θερμίδες ως ένα είδος ανταμοιβής για το πνευματικό στρες στο οποίο υποβλήθηκαν εξαιτίας του βιντεοπαιχνιδιού, σύμφωνα με τον Jean Philippe Chaput.

Η σύνδεση μεταξύ του χρόνου που περνάει το παιδί μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόρασης ή υπολογιστή) και της παχυσαρκίας έχει γίνει και από προηγούμενες έρευνες. Γενικότερα, οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να μην υπερβαίνουν τις 2 ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη είτε τηλεόρασης είτε υπολογιστή.