Μια εναλλακτική μέθοδος περιποίησης των ποδιών που αποτελεί τη νέα μόδα στην Ευρώπη, μπορούμε πλέον να απολαύσουμε κι εμείς στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για την ιχθυοθεραπεία ή αλλιώς fish spa την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

Τι ακριβώς είναι το fish spa;

Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο περιποίησης των κάτω άκρων όπου δεν χρησιμοποιούνται ούτε ψαλίδια, ούτε λίμες ή άλλα αξεσουάρ. Η μέθοδος της ιχθυοθεραπείας προέρχεται από την Τουρκία και εφαρμόζεται κυρίως σε χώρες της Άπω Ανατολής. Το έργο της περιποίησης των ποδιών αναλαμβάνουν τα μικρά ψαράκια του γένους Garra Rufa.

Τα ψαράκια αυτά τα οποία ζουν μέσα στα πεντακάθαρα νερά ενός ενυδρείου στο οποίο κληθήκαμε να βυθίσουμε τα πόδια μας επιτελούν ένα πολλαπλό έργο. Καταρχήν ξεκινούν να πιπιλούν τα πόδια σε όλο τους το μήκος ξεκινώντας από τα δάκτυλα μέχρι τη γάμπα ή ακόμη και το γόνατο εάν κάποιος έχει βυθίσει τα πόδια του βαθιά στο νερό.

Πώς μας ωφελεί

Την αρχική έκπληξη από την αίσθηση των μικρών αυτών ψαριών τα οποία ουσιαστικά καθαρίζουν και απολεπίζουν το δέρμα των ποδιών, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και το ξηρό δέρμα, διαδέχεται μια αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας. Το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο μια και όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του πρώτου fish spa στο κέντρο της Αθήνας κ. Φώτης Διονυσόπουλος τα ψαράκια Garra Rufa κάνουν μασάζ στα κάτω άκρα, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν σημεία βελονισμού στα πόδια και με τον τρόπο αυτό βοηθούν στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, τη χαλάρωση όλου του σώματος και τη γενικότερη αίσθηση ευεξίας και ξεκούρασης.

Ανώδυνα και με ασφάλεια

Παρότι η σκέψη ότι πολλά μικρά ψάρια θα εφορμήσουν στα πόδια σας μπορεί να σας φαίνεται κάπως… εξωτική, η αλήθεια είναι ότι αν το δοκιμάσατε θα θελήσετε να το ξανακάνετε. Τα εργατικά ψαράκια δεν πονούν τα πόδια, οπότε η θεραπεία είναι ανώδυνη. Επίσης είναι ασφαλής ακόμη και για τα παιδιά – τα εν λόγω ψάρια δεν μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο. Όσο για το νερό αποστειρώνεται συστηματικά, αλλά κι εσείς θα κληθείτε να πλύνετε καλά τα πόδια σας πριν τα βυθίσετε στο ενυδρείο.

Η απόλυτη χαλάρωση

Η χαλάρωση που αρχίζει να νιώθει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και για πολλές ώρες μετά από αυτή, καθώς και η αίσθηση ότι τα πόδια είναι ξεκούραστα και το δέρμα τους λείο και ανανεωμένο είναι ισχυρό κίνητρο για να δοκιμάσει κανείς ξανά μια θεραπεία fish spa ή ακόμη και να βυθιστεί στην ολόσωμη μπανιέρα για μια θεραπεία σώματος (πάντα με μαγιό!).

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: