Οι διαταραχές του ύπνου σχετίζονται με προβλήματα στύσης στους άνδρες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μια νέας έρευνας του Mount Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση μεταξύ της υπνικής άπνοιας και της στυτικής δυσλειτουργίας. Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή όπου κατά τη διάρκεια του ύπνου σημειώνονται δεκάδες περιστατικά διακοπής της αναπνοής του πάσχοντος για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Η έρευνα έγινε σε 870 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 47,3 χρόνια και Δείκτη Μάζας Σώματος κατά μέσο όρο 30,2 (δηλαδή σε παχύσαρκους). Το 63% των ανδρών είχαν υπνική άπνοια, το 5,6% ήταν διαβητικοί και το 29% ήταν καπνιστές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν υπνική άπνοια σε σύγκριση με τους άνδρες χωρίς στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα, οι πιθανότητες εμφάνισης άπνοιας αυξάνονταν όσο πιο σοβαρή ήταν η στυτική δυσλειτουργία.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με βάση τα ευρήματα της μελέτης τους καλό είναι οι πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία να ελέγχονται και όσον αφορά την πιθανότητα να έχουν υπνική άπνοια.