Για να διατηρήσουμε τις δυνάμεις και την ενεργητικότητά μας, πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη δουλειά κάθε 62 ημέρες, ενώ όσοι περιμένουν περισσότερο από 2 μήνες μεταξύ των διακοπών τους, είναι πιο πιθανό να γίνουν ευερέθιστοι, ανήσυχοι ή να αρρωστήσουν.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα βρετανικής έρευνας που έγινε για λογαριασμό του Ταξιδιωτικού Ασφαλιστικού Κλάδου των Βρετανικών Ταχυδρομείων.

Στην έρευνα, το 25% των εργαζομένων δήλωσαν ότι μετά από λίγες εβδομάδες εργασίας νιώθουν την απελπιστική ανάγκη να ξεφύγουν για λίγο από τη δουλειά. Ωστόσο, μόνο ο 1 στους 5 καταφέρνουν να κάνουν ένα ολιγοήμερο διάλειμμα κάθε 2 μήνες.

Το 44% των εργαζομένων συνήθως περιμένουν περισσότερο από 6 μήνες για να πάνε διακοπές. Περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αρκούν 1-2 ημέρες εκτός δουλειάς για να νιώσουν ανανεωμένοι. Ωστόσο, το 7% αρχίζουν να νιώθουν πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας διακοπών, ενώ το 4% απάντησαν ότι «ποτέ» δεν χαλαρώνουν.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσοι δεν καταφέρνουν να πάνε διακοπές είναι πιο πιθανό να γίνουν ευερέθιστοι, να δυσκολεύονται να κοιμηθούν, να παρουσιάζουν ενοχλήσεις και πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός τους και να είναι πιο επιρρεπείς σε ιώσεις. Επίσης, γίνονται λιγότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους και πιο επιρρεπείς σε λάθη.