Υλικά

  • 6 μάτσα άγρια ρόκα
  • 4 τμχ αχλάδια
  • 200 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ μπέικον
  • 20 γρ φουντούκια
  • 60 γρ κρουτόν
  • Υλικά για την μαρινάδα:90 ml ξίδι εστραγκόν
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄

Βαθμός ευκολίας: εύκολο

Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι εστραγκόν

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τα αχλάδια. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, το μπέικον σε κύβους και ψιλοκόβουμε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα αχλάδια, τα φουντούκια και το μπέικον και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά. Βάζουμε τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.

Από τον Chef
Μπορούμε να γκρατινάρουμε το τυρί στο φούρνο για να δώσει πιο έντονη γεύση στη σαλάτα.

Μερίδες
για 4 άτομα