Ψυχική Υγεία

Εκστρατεία ενημέρωσης «Σώμα & Ψυχή»

Η «ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο», ένας μη κρατικός οργανισμός που δραστηριοποιείται μη κερδοσκοπικά στο χώρο της ψυχικής υγείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για βελτίωση του επιπέδου υγείας, αφιερώνει το έτος 2011 στο δίπτυχο «ΣΩΜΑ & ΨΥΧΗ». Σε αυτό το πνεύμα κοινωνικής ευθύνης, βρίσκεται κάθε μήνα σε ένα διαφορετικό δήμο, με σκοπό να ενημερώνει για θέματα υγείας. Το επιστημονικό προσωπικό της «ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο» θα βρεθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην πλατεία Κεραμεικού (δίπλα στο Μετρό), από τις 15.00 έως τις 22.00 για να ενημερώσει το κοινό.
Info: «ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο», Αθηνάς 32, Κορυδαλλός, τηλ.: 210-49.55.025. www.animahome.gr.
Εθελοντισμός

Θερινά προγράμματα της Ορνιθολογικής

Γνωρίστε προστατευόμενες περιοχές και συνεργαστείτε με άλλους ανθρώπους σε μία εμπειρία που αποτελεί ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Λάβετε μέρος στα εθελοντικά προγράμματα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και προσφέρετε στην προσπάθεια για την προστασία της φύσης. Τα προγράμματα για το 2011 είναι: Δακτυλίωση Πουλιών και Παρακολούθηση της Μετανάστευσης των Αρπακτικών πουλιών στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων, Περιβαλλοντική Προστασία και Ευαισθητοποίηση στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα Πύλου, Περιβαλλοντική Προστασία και Ευαισθητοποίηση στον Υγρότοπο Άγρα-Βρυττών-Νησίου, Ενημέρωση- Ευαισθητοποίηση για τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων, Καταγραφή θαλασσίων πουλιών από τη θάλασσα.
Info: Για τις ημερομηνίες δηλώσεων, τις απαιτήσεις, το κόστος συμμετοχής καλέστε στα τηλ.: 210-82.28.704 και 82.27.937 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.ornithologiki.gr/volunteers.

Καλοκαιρινές διακοπές με τη WWF

Κρήτη, Ζάκυνθος, Κερκίνη και Ζαγόρι! Τέσσερα οικολογικά διαμάντια περιμένουν και φέτος τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στο πλαίσιο των θερινών εθελοντικών προγραμμάτων του WWF Ελλάς. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, περιηγήσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, εκδρομές και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών και το κόστος ανέρχεται στα 105 ευρώ (υποστηρικτές WWF Ελλάς 80 ευρώ), το οποίο καλύπτει διαμονή, διατροφή, ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Info: Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 26 Ιουνίου. Τηλ.: 210-33.14.893 και 6981-233.719 (Τζένη Λαζάρου), www.wwf.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Θέατρο

Βγείτε έξω από την πόλη

Η Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας σάς προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Κουραμπιέδες», του Γιώργου Χασάπογλου, την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου (21.15) στο «Θέατρο Στ’ Αλώνια». Πρόκειται για μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Νεοέλληνα εκείνου που η ιδεολογική και πολιτισμική του σύγχυση, ο καταναλωτισμός του, τον οδηγούν στην πτώση των ηθικών αξιών, την προδοσία, σ’ έναν απελπισμένο αγώνα για μια «καλύτερη» ζωή, που όμως θα τον οδηγήσει σε εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Info: «Θέατρο Στ’ Αλώνια», Αδελφών Κυπραίου 128 (Παράδεισος Ελευσίνας, έναντι Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής). http://goo.gl/maps/OhuD. Είσοδος ελεύθερη.
Φωτογραφία

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης «The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας στο Facebook. Μέχρι τις 25 Αυγούστου μπορείτε να ανεβάσετε τη δική σας φωτογραφία και να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό. Η φωτογραφία με τα περισσότερα «Like» χαρίζει στον ιδιοκτήτη της ένα ταξίδι για δύο στην Κωνσταντινούπολη.
Info: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1, τηλ.: 210-72.28.321-3, site: www.cycladic.gr, www.lastgrandtour.gr.

Μουσική

Open Αir Blender Festival 2011

Το πρωτότυπο φεστιβάλ στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος «Μ. Κακογιάννης» (3ος όροφος) συνεχίζεται έως το Σάββατο 25 Ιουνίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι 24 συναυλίες των 25 συγκροτημάτων. Τις ημέρες που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε: Παρασκευή 10 Ιουνίου : Yiorgos Psihoyios trio, Σάββατο 11 Ιουνίου: Sugahspank! & Τhe Swing Shoes, Τρίτη 14 Ιουνίου: Space Blanket, Τετάρτη 15 Ιουνίου: Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) & Τηλέμαχος Μούσας, Πέμπτη 16 Ιουνίου: The Burger Project, Παρασκευή 17 Ιουνίου: Zen Garden.
Info: Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ.: 210-34.18.550, site: www.mcf.gr. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ με ποτό. Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο «athensheart».
Πόρος

Ζωγραφική

Εκμεταλλευτείτε αυτό το Σαββατοκύριακο για μια εξόρμηση στον Πόρο, συνδυάζοντας τις διακοπές σας με λίγη… τέχνη. Μέχρι τις 15 Ιουνίου, οι επισκέπτες της γκαλερί «Citronne» θα έχουν τη ευκαιρία να δουν την ατομική έκθεση του Κώστα Παπανικολάου με τίτλο «Από την Καισαριανή στον Πόρο». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εικαστικό ταξίδι του καλλιτέχνη από το εργαστήριό του στην Καισαριανή μέχρι το σπίτι του στον Γαλατά, απέναντι από τον Πόρο.
Info: «Citronne», Παραλία Πόρου, τηλ.: 22980-22.401, site: www.citronne.com.
Βιβλίο

103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας
Μάνος Σιγανός, εκδόσεις Μύρτος, 12 ευρώ

Νιώθετε ότι έχετε μεγαλώσει; Πιστεύετε ότι το γέλιο και η χαρά δεν είναι για εσάς; Έχετε πάψει να ονειρεύεστε; Μήπως η αισιοδοξία, ο αυθορμητισμός, το παραμύθι ή η ανεμελιά είναι λέξεις που δεν υπάρχουν πλέον στο λεξιλόγιό σας; Αν ναι, το παιδί που κρύβετε μέσα σας έχει κάτι να σας πει και το βιβλίο αυτό, του δημοσιογράφου Μάνου Σιγανού, σκοπό έχει να σας βοηθήσει να το «ακούσετε», για να ανακαλύψετε ξανά τη χαμένη σας παιδικότητα.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.