Έχετε να πάρετε μια σημαντική απόφαση και σκέφτεστε να κοιμηθείτε και να ξανασκεφτείτε τα δεδομένα το πρωί; Ίσως αυτό να σας βοηθήσει, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στο πείραμα απέδιδαν καλύτερα στην εκμάθηση ενός παιχνιδιού όταν είχαν κοιμηθεί προηγουμένως.

Οι ερευνητές χώρισαν 54 φοιτητές, ηλικίας 18-23 ετών, σε 2 ομάδες. Οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας έμαθαν ένα παιχνίδι με χαρτιά το πρωί, ενώ η άλλη ομάδα το διδάχθηκε το βράδυ. Και οι 2 ομάδες επέστρεψαν μετά από 12 ώρες για να ξαναπαίξουν το παιχνίδι, στο οποίο υπήρχε ένα κόλπο για να νικήσει ο παίχτης, που όμως οι ειδικοί δεν είχαν αποκαλύψει στους συμμετέχοντες.Όσοι είχαν κοιμηθεί πριν ξαναπαίξουν το παιχνίδι, ανακάλυψαν το μυστικό κόλπο σε ποσοστό 80%, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 40% για εκείνους που δεν είχαν κοιμηθεί προηγουμένως.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποκαλύπτει ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για τη βέλτιστη νοητική λειτουργία και για την καλύτερη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε online στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sleep Research».