Ένα βότανο που συνήθως αποτελεί συστατικό του μείγματος μπαχαρικών κάρι και είναι γνωστό ως γραικόχορτο (Trigonella foenum graecum) φαίνεται, σύμφωνα με νεότερη έρευνα, ότι μπορεί να δράσει ευεργετικά στην ανδρική λίμπιντο. Η σχετική έρευνα διεξήχθη από το Κέντρο Κλινικής και Μοριακής Ιατρικής στο Brisdane της Αυστραλίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν το συγκεκριμένο βότανο παρουσίασαν σημαντική βελτίωση της σεξουαλικής τους απόδοσης συγκριτικά με όσους λάμβαναν ψευδοφάρμακο (placebo).Το συγκεκριμένο βότανο μοιάζει με τη φασολιά και στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική χρησιμοποιούνται τόσο τα φύλλα όσο και οι σπόροι του. Επίσης, χρησιμοποιείται στην ινδική μαγειρική.

Οι ερευνητές χορήγησαν εκχύλισμα του βοτάνου 2 φορές την ημέρα για 6 εβδομάδες σε 60 υγιείς άνδρες ηλικίας 25-52 ετών. Μέσα σε 6 εβδομάδες η σεξουαλική τους απόδοση σημείωσε αύξηση κατά 28%. Η δράση του βοτάνου αποδίδεται στην περιεκτικότητά του σε σαπωνίνες, ενεργά συστατικά που θεωρείται ότι ενεργοποιούν την έκκριση των ανδρικών ορμονών, συμπεριλαμβανομένης και της τεστοστερόνης. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητες περισσότερες έρευνες προτού το συγκεκριμένο βότανο χαρακτηριστεί τονωτικό της σεξουαλικής απόδοσης.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: