Σεμινάριο αργεντίνικου τάνγκο

Εναλλακτικός αγροτουρισμός

Η αγροτουριστική φάρμα «Ευμέλια» διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο αργεντίνικου τάνγκο στις 23-25 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές τεχνικές του συγκεκριμένου χορού, τη σωστή στάση του σώματος, το κατάλληλο περπάτημα και τις φιγούρες. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι τιμές των «πακέτων» ξεκινούν από 280 ευρώ και φτάνουν τα 520 ευρώ (στο κόστος περιλαμβάνεται η διαμονή, τα γεύματα, τα οποία είναι φτιαγμένα με βιολογικά υλικά, και το σεμινάριο). Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Info: Αγροτουριστική φάρμα και ξενώνας «Ευμέλια», Πελοπόννησος (περίπου 45 λεπτά νοτιοανατολικά της Σπάρτης, κοντά στο χωριό Γούβες). Για περισσότερες πληροφορίες: www.eumelia.com. Για δηλώσεις συμμετοχής, τηλ.: 6959-00.47.47, 213-03.69.814, e-mail: info@eumelia.com.
Διά βίου μάθηση

«Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί το πρόγραμμα του ΙΔΕΚΕ «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους – ΠΡΟΤΕΚΤΑ» σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα (διάρκειας 100 ωρών) δίνει τη δυνατότητα σε όσους το παρακολουθούν να αναλαμβάνουν άμεση δράση σε περιπτώσεις κρίσεων, να διαχειρίζονται τον πανικό και να ακολουθούν πρωτόκολλα διάσωσης, καθώς και πρώτες βοήθειες. Επίσης, εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κινδύνους από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, καύσωνες, παγετούς, θαλάσσια και τεχνολογικά ατυχήματα. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και όσοι το παρακολουθήσουν αποκτούν πιστοποιητικό Διά Βίου Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τις 16 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου, μπορείτε όμως να το παρακολουθήσετε και ενδιαμέσως, αναπληρώνοντας τις χαμένες ώρες στον επόμενο κύκλο μαθημάτων.
Info: Κ.Ε.Κ. Δήμου Αθηναίων, Φαβιέρου 5 και Μάγερ, πλατεία Βάθη. Τηλ. για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210-52.21.047, 210-52.21.177 (κ. Σόφη Γιαννακοπούλου).
Παιδί

Πολιτιστικό Πάρκο

Ο Μη Κερδοσκοπικός Φορέας Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών «ΤΟ ΑΛΛΟΤΙΝΟ», σε συνεργασία με το «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας», που βρίσκεται εντός του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ» και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό χωριουδάκι, διοργανώνουν για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 15 ετών δραστηριότητες για τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Αυτό το Σαββατοκύριακο (25 & 26/6) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία -μεταξύ άλλων- να επισκεφτούν το βιολογικό αμπελώνα του Πάρκου, να λιπάνουν τα δέντρα του Πάρκου με κομπόστ, να βοηθήσουν στη συντήρηση των μουσειακών εκθεμάτων και να φροντίσουν τον Παρασκευά, το μικρό αλογάκι του Πάρκου.
Info: Πολιτιστικό Πάρκο, 16ο χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο. Τηλ.: 22990-47.999/67.999/67.770, www.politistikoparko.gr. Η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη των παιδιών, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 έως και τις 14.00.
Παράσταση

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ 11»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου «Σπείρα Σπείρα» παρουσιάζουν τη λαϊκή μουσικοχορευτική δράση «Αριστοφάνους 11». Είκοσι ένας νέοι καλλιτέχνες τραγουδούν, θυμώνουν, ουρλιάζουν και προσεύχονται, σοκάρουν και ροκάρουν με χορικά και τραγούδια από τις 11 αριστοφανικές κωμωδίες. Μαζί με τα όργανα, η μουσική θα παράγεται από τα σώματα και τα λαρύγγια, όλα στην αρχέτυπη μορφή τους, με έντονο το διονυσιακό στοιχείο. Τα λυρικά μέρη και ο ήχος είναι σύγχρονα, βασίζονται όμως στους αρχαίους μουσικούς δρόμους, στην πηγή του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού, αλλά και στη βυζαντινή μελωδία.
Info: ΑΙΘΡΙΟ Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212-25.40.316. Διάρκεια: 30 Ιουνίου-10 Ιουλίου.
Θέατρο

3Ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου

Από 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου πραγματοποιείται στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου. Για 5 ημέρες, από το πρωί έως το βράδυ, 60 ομάδες και πάνω από 400 καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν πάνω από 250 παραστάσεις. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και γύρω από την Ακρόπολη και είναι αφιερωμένο στον απόλυτο κλόουν και θεατρίνο Θανάση Βέγγο.
Info: Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό. www.istfest.gr.
Διασκέδαση

Το τρένο πάει… αποβάθρα

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ βγάζει «τραπεζάκια έξω» σε ένα open-air bar στην αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ρουφ. Με καλλιτεχνική διάθεση φιλοξενεί τους Αθηναίους που ψάχνουν μια δροσερή γωνιά για την έξοδό τους τις «καυτές» μέρες του καλοκαιριού ή θέλουν να ξεφύγουν από το πολύβουο Γκάζι. Με φόντο τα παλιά βαγόνια του Τρένου-Θεάτρου, και δίπλα σε ελιές και πικροδάφνες, απολαύστε τα παγωμένα mojitos σας με τη συνοδεία μουσικής.
Info: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, αποβάθρα Σιδηροδρομικού Σταθμού Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Προαστιακός Ρουφ. Τηλ.: 210-52.98.922. Καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 20.00. Ποτό από 6,50ευρώ.
Αγροτικό Φεστιβάλ

Agrofestival Αχαρναί 2011

Ο Δήμος Αχαρνών διοργανώνει ένα τετραήμερο Αγροτικό Φεστιβάλ, το «Agrofestival Αχαρναί 2011». Στον προαύλιο, λοιπόν, χώρο του δημαρχείου, από τις 30 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε περίπτερα με παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης. Ένα από αυτά είναι και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαρυμπόμπης, όπου πρωταγωνιστούν σπιτικές νοστιμιές, όπως λικέρ, γλυκά του κουταλιού, παστέλια, μέχρι και χειροποίητα σαπούνια. Σε αυτό το τετραήμερο γεύσεων έχουν προγραμματιστεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σύλλογοι από τις Αχαρνές και όχι μόνο θα σας κρατήσουν συντροφιά με παραδοσιακούς χορούς και μουσικές.
Βραδιές αφήγησης

Σεντέφια και Κοράλλια

Ποιος λέει ότι τα παραμύθια δεν είναι για ενηλίκους; Σε μία από τις πιο ωραίες ταράτσες της Αθήνας, στον τελευταίο όροφο του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, η γνωστή παραμυθού Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ιστορίες από όλο τον κόσμο και ο μουσικός Γιώργος Κατσάνος τις συνοδεύει παίζοντας όργανα από κάθε γωνιά του πλανήτη, για 2 ακόμα βραδιές (24 & 25/6). Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Info: Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Κεραμεικός. Τηλ. για κρατήσεις: 210-32.51.311, τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ.
Λεωνίδιο

Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2011

Την Παρασκευή και το Σάββατο 1-2 Ιουλίου το Λεωνίδιο θα γεμίσει με «jazz» γεύσεις και jazz μουσικές. Ο ιστορικός και παραδοσιακός οικισμός, τα παλιά αρχοντικά, τα σοκάκια και τα πυργόσπιτα θα αντηχούν από ήχους jazz, ethnic, swing και latin, χωρίς όμως να λείπουν τα ελληνικά ακούσματα έντεχνου, λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Τις μουσικές θα συνοδεύσουν τα μαγειρέματα και οι μελιτζανογεύσεις, που θα φτιάξουν ντόπιοι μάγειρες και καταξιωμένοι σεφ.
Info: Μελιτζάzz Λεωνιδίου, τηλ.: 27570-22.807-9 (Άννα Κορδονούρη, Άννα Κοδέλλα), www.FestivalTsakonias.gr.
Βιβλίο

Κατάθλιψη: τέλος
Τι την προκαλεί και πώς να την ξεπεράσετε
Πωλ Χοκ, εκδόσεις Καστανιώτη, 10,65 ευρώ

O ψυχίατρος δρ. Xοκ επισημαίνει 3 κύριες αιτίες της κατάθλιψης, που οφείλεται σε ψυχολογικά προβλήματα: Όταν κατηγορείτε τον εαυτό σας και αποδοκιμάζετε τη συμπεριφορά σας, όταν νιώθετε οίκτο για τον εαυτό σας και όταν νιώθετε οίκτο για τους άλλους. Περιγράφει τρόπους για να ξεπεράσετε την κατάθλιψη, μαθαίνοντας να αποδέχεστε τον εαυτό σας και τους άλλους, και διανθίζει τα επιχειρήματά του με περιπτώσεις ασθενών του. Το βιβλίο απευθύνεται σε εκείνους που παθαίνουν κατάθλιψη, αλλά και σε όσους αναγκάζονται να ζουν ή να δουλεύουν με ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη.

103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας
Μάνος Σιγανός, εκδόσεις Μύρτος, 12 ευρώ

Νιώθετε ότι έχετε μεγαλώσει; Πιστεύετε ότι το γέλιο και η χαρά δεν είναι για σας; Έχετε πάψει να ονειρεύεστε; Μήπως η αισιοδοξία, ο αυθορμητισμός, το παραμύθι ή η ανεμελιά είναι λέξεις που δεν υπάρχουν πλέον στο λεξιλόγιό σας; Αν ναι, το παιδί που κρύβετε μέσα σας έχει κάτι να σας πει και το βιβλίο αυτό, του δημοσιογράφου Μάνου Σιγανού, σκοπό έχει να σας βοηθήσει να το «ακούσετε» για να ανακαλύψετε ξανά τη χαμένη σας παιδικότητα.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.