Υλικά

  • 50 ml ξίδι λευκό
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 1 τμχ κρόκο αυγού
  • 150-200 ml νερό
  • Υλικά για τη γέμιση: ξύσμα 2 λεμονιών
  • χυμός 4 λεμονιών
  • 120 γρ μέλι
  • 4 τμχ αυγά

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄


Χρόνος αναμονής: 45΄


Χρόνος μαγειρέματος: 45΄


Βαθμός ευκολίας: μέτριο


Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι λευκό


Σε ένα μίξερ προσθέτουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να ανακατευτούν καλά και να αποκτήσουν ελαστικότητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 45 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Βουτυρώνουμε μία μεγάλη ταρταλέτα και απλώνουμε, στρώνοντας καλά τη ζύμη με τα ακροδάκτυλά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, συμπληρώνουμε τη γέμιση και ψήνουμε ξανά στους 140°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και ψηθεί η κρέμα της. Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε και σερβίρουμε.


Από τον Chef

Μπορούμε να συνδυάσουμε με γλυκό του κουταλιού άνθεων λεμονιού ή και να καλύψουμε την επιφάνεια της τάρτας με μαρέγκα, την οποία θα ψήσουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.

Μερίδες
για 4 άτομα