Βασισμένοι στο ΝΟΜΠΕΛ Χημείας 2004, το Ινστιτούτο Bιολογικών Eρευνών και Bιοτεχνολογίας [ΙΒΕΒ], το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης Κorres συνεργάστηκαν σε πενταετή πρωτογενή έρευνα πάνω στους μηχανισμούς προστασίας από τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο.


Με αφετηρία τα πιο δημοφιλή φυσικά αντιοξειδωτικά, η επιστημονική ομάδα μελέτησε εργαστηριακά τις φυσικοχημικές ιδιότητες 156 εκχυλισμάτων από 32 είδη φυτών. Από αυτά, το φλαβονοειδές κερσετίνη, το οποίο προέρχεται από τη βελανιδιά, αναδείχθηκε ως το πιο δραστικό στοιχείο φυσικής προέλευσης, ικανό να ενδυναμώσει αυτόν τον περίπλοκο μηχανισμό εξυγίανσης του κυττάρου.


Έτσι, το 2009 η Κorres παρουσίασε μία παγκόσμια καινοτομία στην αντιγήρανση με φυσικά συστατικά, η οποία ξεπερνά σε αποτελεσματικότητα τις συμβατικές «κρέμες-θαύματα», καταγράφοντας υψηλότερα ποσοστά δράσης σε όλες τις κλινικές μελέτες. Πρόκειται για ένα ορόσημο στη βιομηχανία καλλυντικών, καθώς έως εκείνη τη χρονική στιγμή ακόμα και οι «φίλοι» της πράσινης κοσμητολογίας, επέλεγαν συμβατικά αντιγηραντικά καλλυντικά, υιοθετώντας την κοινή πεποίθηση ότι μόνο οι συμβατικές αντιγηραντικές κρέμες έχουν αποτελέσματα.


Η Κorres απέδειξε ότι ο χρόνος μπορεί να σταματήσει με φυσικό τρόπο και χωρίς υπερβολικό κόστος με την καινοτομική φόρμουλα Κερσετίνη & Βελανιδιά.


Η συλλεκτικής έκδοσης μεταλλική κασετίνα «κρύβει», σε μίνι-δόσεις, προϊόντα την ολοκληρωμένη πρόταση φροντίδας Κorres. Aν δεν έχετε δοκιμάσει ως τώρα τα πρϊόντα Κorres, αυτή η κασετίνα είναι η ιδανική εισαγωγή στη φιλοσοφία περιποίησης της εταιρείας, ενώ το πρακτικό μέγεθος των σωληναρίων (16ml) τα καθιστά κατάλληλα για να τα παίρνετε μαζί σας παντού.


Η κασετίνα με την καινοτομική σύνθεση Κερσετίνη & Βελανιδιά για την απαιτητική αντιγηραντική/ αντιρυτιδική φροντίδα είναι κατάλληλα για ηλικίες από 35+ και τύπο δέρματος κανονικό / μεικτό. Περιέχει κρέμα ημέρας (με SPF 10, ή SPF 12 ή ελαφριάς υφής, κρέμα νύχτας, κρέμα ματιών και σέρουμ προσώπου).