Όσοι έχουν λευκή επιδερμίδα και τείνουν να καίγονται εύκολα στον ήλιο, ίσως χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη D υποστηρίζουν οι ερευνητές του βρετανικού φορέα Cancer Research UK. Η βιταμίνη D – μαζί με το ασβέστιο – είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών.

Οι ερευνητές μελέτησαν 1200 ανθρώπους από τους οποίους οι 730 – πολλοί εκ των οποίων είχαν χλωμό δέρμα με φακίδες – διαπιστώθηκε ότι έχουν χαμηλότερα από τα επιθυμητά επίπεδα της βιταμίνης D.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το γεγονός ότι οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι καίγονται εύκολα στο ήλιο, τους στερεί από την πολύτιμη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία που αποτελεί τον κύριο τρόπο σύνθεσης της βιταμίνης D από τον οργανισμό.

Ως εκ τούτου προτείνουν ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D θα ήταν χρήσιμη. Ωστόσο, σύμφωνα με την Hazel Nunn από το Cancer Research UK αν και μάλλον είναι πρώιμο να συσταθεί επισήμως η λήψη συμπληρωμάτων, οι περισσότεροι μπορούν να πάρουν 10 μικρογραμμάρια βιταμίνης D την ημέρα χωρίς παρενέργειες.