Ένα στα έξι κινητά αποκαλύπτει ότι δεν πλένουμε τα χέρια μας μετά την τουαλέτα, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές. Επίσης, οι περισσότεροι αποκρύπτουν το γεγονός ότι δεν πλένουν όπως πρέπει τα χέρια τους.

Οι ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine μαζί με τους ειδικούς του Λονδρέζικου Πανεπιστημίου Queen Mary επισκέφτηκαν 12 πόλεις και συνέλεξαν 390 δείγματα από κινητά τηλέφωνα, καθώς και από τα χέρια των συμμετεχόντων στην έρευνα, οι οποίοι επίσης ρωτήθηκαν για τις συνήθειές τους όσον αφορά το πλύσιμο των χεριών τους.

Το 95% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό όποτε αυτό είναι δυνατό. Ωστόσο, τα εργαστηριακά τεστ έδειξαν ότι το 92% των κινητών και το 82% των χεριών είχαν βακτήρια πάνω τους. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 16% των χεριών και το 16% των κινητών είχαν βακτήρια E.coli τα οποία υπάρχουν στα κόπρανα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

«Η έρευνα παρέχει στοιχεία ότι ορισμένοι εξακολουθούν να μην πλένουν σωστά τα χέρια τους, ειδικά μετά την τουαλέτα…. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι τόσο απλό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σώζει ζωές», δήλωσε ο ερευνητής Dr. Val Curtis.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: