Μια πρωτοποριακή ιδέα εφαρμόζεται πειραματικά όσον αφορά την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Πρόκειται για την τοποθέτηση στεντ στις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα το πέος. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα στεντ τοποθετούνται για το «άνοιγμα» των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου «Davis» σε σχετικό πείραμα, που χρηματοδοτήθηκε από εταιρεία κατασκευής βηματοδοτών και στεντ, τοποθέτησαν στεντ σε 30 άνδρες μέσου όρου ηλικίας 60 ετών οι οποίοι υπέφεραν από στυτική δυσλειτουργία. Μετά από 3 μήνες οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα ήταν υποσχόμενα. Τα 2/3 των ανδρών που υποβλήθηκαν στην επέμβαση διάρκειας 1-2 ωρών παρουσίασαν βελτίωση 4 βαθμών στην κλίμακα 30 βαθμών εκτίμησης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Jason Rogers εξήγησε ότι η εφαρμογή του στεντ είναι μια εντελώς διαφορετική ιδέα -πειραματική προς το παρόν-, δεδομένου ότι το 50% των ανδρών δεν συνεχίζουν τη φαρμακευτική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία είτε επειδή δεν είναι αποτελεσματική είτε εξαιτίας των παρενεργειών της. Επιπλέον, ορισμένοι άνδρες που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή για καρδιακά προβλήματα δεν μπορούν να πάρουν τα δημοφιλή φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.