Διατροφή

Δωρεάν προγράμματα διατροφής

Θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο να το πετύχετε; Η φθινοπωρινή προσφορά του Διαιτολογικού Κέντρου της κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου Αναστασίας Δουλγέρη είναι μια καλή αρχή! Στο πακέτο που θα ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου περιλαμβάνονται δωρεάν 10ήμερο πρόγραμμα διατροφής και λιπομέτρηση.
Info: Διαιτολογικό Κέντρο, Αναστασία Δουλγέρη, Λ. Αμφιθέας 59, Π. Φάληρο, τηλ.: 210-94.16.742, 6946-46.86.00.
Παραστάσεις

«Αστραξίδι»

Τι κάνει ένας ψαράς όταν στα δίχτυα του βρίσκει τα αστέρια του ουρανού; Τι συμβαίνει όταν κάτι άπιαστο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής; Το περιπετειώδες ταξίδι των αστεριών, μέσα από βελανιδιές και καρυδιές, πάγκους και αγορές, ανθρώπους και ζώα, αφηγούνται τα σώματα τριών performer. Μια παράσταση σωματικού θεάτρου, βασισμένη σε ένα αρμένικο παραμύθι, με έντονο ρυθμό και χιούμορ, όπου το αόρατο γίνεται ορατό και το πεζό μαγικό. Το «Αστραξίδι», που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Scratch του Bob Theatre Fest στο Θέατρο «Χώρα», ανεβαίνει από την «Ομάδα ΧΑ!» στη σκηνή της «Μικρής Χώρας», κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι 1η Νοεμβρίου.
Info: Θέατρο «Χώρα» (σκηνή «Μικρή Χώρα»), Αμοργού 20, Κυψέλη, ώρα έναρξης: 21.15, τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό), δωρεάν οι άνεργοι.

«Confrontational epidemic»

To χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΗ», μíα ομάδα που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη και εκφράζει το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή, παρουσιάζει την παράσταση «Confrontational epidemic», στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 21, 22, και 23 Οκτωβρίου (στις 21.00). Οι χορευτές αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο. Η παράσταση «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με τον θυμό, το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Είσοδος ελεύθερη.
Info: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11). Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.
Μουσική

Η Μελίνα Κανά στον Πειραιά

Η Μελίνα Κανά, στην πιο ώριμη στιγμή της, έρχεται ανανεωμένη στη σκηνή του «Passport», για να ολοκληρώσει τον κύκλο των εμφανίσεων που ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Το Σάββατο 22 Οκτώβρη υποδέχεται το κοινό στον Πειραιά με ένα πρόγραμμα μελωδικό και κεφάτο, που περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία της, διασκευές σε αγαπημένα της κομμάτια και εκπλήξεις. Μάλιστα, συναντιέται με τη Λιζέτα Καλημέρη, μαγεύοντάς σας με τις φωνές τους και με τον αυτοσχεδιασμό τους.
Info: «Passport», Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, τηλ.: 210-42.96.401 και 6940-558.558. Έναρξη: 21.00. Είσοδος: 15ευρώ με μπίρα ή κρασί.
Θέατρο

«Οι έμποροι των εθνών» του Παπαδιαμάντη
Μετά από 10 χρόνια πειραματισμού, η Ομάδα Θεάτρου «ΟΠΕRΑ» ανεβάζει στη σκηνή το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι έμποροι των εθνών», με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι μουσικοί που θα παίζουν ζωντανά στη σκηνή υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα διευρύνουν τα όρια του θεάτρου μέσα από τις δυνατότητες που τους προσφέρει η τεχνολογία.
Info: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Μικρή Σκηνή), Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ.: 210-90.05.800 (Δε-Κυρ: 9.00-21.00). Διάρκεια: 19 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης). Ώρα: 21.00.
Κέρκυρα

Μουσικές εκδηλώσεις

Το 1861 γεννήθηκε στην Κέρκυρα ο μουσουργός Σπύρος Σαμάρας, δημιουργός του «Ολυμπιακού Ύμνου», και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, γιορτάζοντας τα 150 χρόνια από τη γέννησή του. Στις 22 Οκτωβρίου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας θα αποδώσει έργα του Σπύρου Σαμάρα, των δασκάλων του, αλλά και των συνομήλικων ομοτέχνων του. Στον ίδιο άξονα κινείται και η επετειακή συναυλία της μπάντας στις 19 Νοεμβρίου. Ομιλίες (26 Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου) θα σκιαγραφήσουν τη ζωή του Σπύρου Σαμάρα και τη σημασία του έργου του για τη μουσική της Ευρώπης του 19ου αιώνα.
Info: Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, Νικηφόρου Θεοτόκη 10, Κέρκυρα, τηλ.: 26610-39.289. www.fek.gr.
Βιβλίο

Φοιτήτρια και στη μαγειρική
Συνταγές έως 30΄
Αντωνία Βερτζάγια Παπακωνσταντίνου, εκδόσεις Μύρτος, 12ευρώ

Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε συνταγές με ταυτότητα, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες, μαγειρεμένες με εύκολο, γρήγορο, υγιεινό, οικολογικό και οικονομικό τρόπο. Επίσης, θα βρούμε χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν τους φοιτητές, τις νέες νοικοκυρές και όσους αρχίζουν να πειραματίζονται στις μαγειρικές αναζητήσεις. Μπορούμε να δώσουμε τον δικό μας ιδιαίτερο τόνο σε κάθε συνταγή και να μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους αρώματα και γεύσεις.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.