Όσοι πίνουν λιγότερο από 2 ποτήρια νερό την ημέρα ίσως είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αυξημένο σάκχαρο αίματος, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι ερευνητές του Γαλλικού Ινστιτούτου INSERM μελέτησαν 3.615 ενήλικους Γάλλους 30-65 ετών, που είχαν στην αρχή της έρευνας φυσιολογικές τιμές σακχάρου. Το 19% αυτών είπαν ότι έπιναν λιγότερο από 1 λίτρο νερό την ημέρα, ενώ οι υπόλοιποι έπιναν 1 λίτρο ή περισσότερο.

Τα επόμενα 9 χρόνια, 565 συμμετέχοντες είχαν ασυνήθιστα υψηλό σάκχαρο του αίματος και 202 ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον πιθανό συσχετισμό μεταξύ της κατανάλωσης νερού και της κατάστασης προ-διαβήτη, δηλαδή του αυξημένου σακχάρου, διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν τουλάχιστον μισό λίτρο νερό την ημέρα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προ-διαβήτη σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν λιγότερο νερό.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι όσοι πίνουν λίγο νερό ίσως πίνουν περισσότερο ζαχαρούχα αναψυκτικά, που συμβάλλουν στην παχυσαρκία, που με τη σειρά της επηρεάζει το σάκχαρο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε online στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetes Care».