Για την ακρίβεια καλό είναι να τις τρώτε συστηματικά μέρες πριν την οινοποσία δεδομένου ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι φράουλες έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τα τοιχώματα του στομάχου από την αιθανόλη του αλκοόλ. Παράλληλα η κατανάλωσή τους γεννά ελπίδες για έναν νέο τρόπο επούλωσης των ελκών του στομάχου.


Μια ομάδα Ιταλών, Σέρβων και Ισπανών ερευνητών μελετούν τον βλεννογόνο του στομάχου σε σχέση με τα ένζυμα και τα οξέα που παράγονται στο στομάχι.


Η ομάδα των ερευνητών εντόπισε λιγότερες αλλοιώσεις στο στομάχι των πειραματόζωων που επί δέκα μέρες πριν την χορήγηση αλκοόλ κατανάλωναν εκχύλισμα φράουλας (40mg/την ημέρα ανά κιλό βάρους).


Επίσης, σε ότι αφορά τα έλκη του στομάχου ο επικεφαλής ερευνητής Maurizio Battino από το Marche Polytechnic University επεσήμανε ότι η κατανάλωση φράουλας μπορεί να μειώσει τη βλάβη στο βλεννογόνο του στομάχου.