Δωρεάν μαθήματα

Ημέρες αφιερωμένες στο πλέξιμο

Αν σας αρέσει το εργόχειρο και η δημιουργία, το πλέξιμο είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να γνωρίσετε ανθρώπους, να αξιοποιήσετε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας. Το Μύλος Art Café δημιούργησε ομάδα με εβδομαδιαίες συναντήσεις πλεξίματος, όπου οι πιο έμπειρες μπορούν να ανταλλάξουν τεχνικές και όσες δε γνωρίζουν να διδαχθούν τα πρώτα βήματα. Οι συναντήσεις είναι δωρεάν, απλώς φέρτε βελόνες και μαλλί.
Info: ΜΥΛΟΣ ART CAFÉ, Πλατεία Περικλή Εμπειρίκου Μαρκόπουλο, Αττικής. Τηλ.: 22990-24.711 & 24.722. Έναρξη συναντήσεων: Τρίτη 1η Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες συναντήσεων: Τρίτη 17.00-19.00 & Πέμπτη 11.30-13.30.

Πάρτε τη φωτογραφική σας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η «Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων» διοργανώνει δωρεάν κάθε Πέμπτη (19.00–21.00) μαθήματα φωτογραφίας, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους και στόχο έχουν να δείξουν τη βασική τεχνική που χρειάζεται κάποιος για να δημιουργήσει φωτογραφικά. Γνωρίστε τα σημαντικά είδη φωτογραφίας, τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές, καθώς και τρόπους αξιοποίησής τους, ενώ θα γίνει συζήτηση πάνω στην ιστορία της φωτογραφίας και της ιδιαιτερότητάς της ως τέχνης. Παράλληλα θα γίνεται παρουσίαση γνωστών φωτογράφων και διάλογος περί αισθητικής.
Info: Καφέ «Βραζιλιάνα», Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα. Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου. http://popetralonon.blogspot.com, www.akatsikoudis.blogspot.com.
Εκδηλώσεις

Έξοδος ελεύθερη

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης. Για άλλη μία φορά εκείνοι που διαλέγουν το δημόσιο χώρο ως πεδίο δράσης, αλλά και καλλιτέχνες που για πρώτη φορά παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο δρόμο, συμμετέχουν σε μια μοναδική πρωτοβουλία. Θέατρο, χορός, τσίρκο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφος, αρχιτεκτονική λειτουργούν ως αφορμή για συνεύρεση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Από τις 11.00 το κέντρο της Αθήνας θα ζωντανέψει. Στις 20:00 θα ξεκινήσει παρέλαση που θα καταλήξει σε πάρτυ στην Πλ. Ασωμάτων, ενώ τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου (στις 18.00) στο Ευρωπαϊκό Χωριό ( Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος) θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τέχνη και Ελεύθερη Έκφραση στο Δημόσιο Χώρο».
Info: www.meradromou.blogspot.gr. Επικοινωνία: 6979-010364 (Ντίνα Καφτεράνη), Συμμετοχές: 6938-957617 (Χρήστος Καούκης).
Θέατρο

Πρόβες ανοιχτές στο κοινό

Η Ελένη Ράντου και το θέατρο ΔΙΑΝΑ ανοίγουν τις πόρτες για το κοινό στη γενική δοκιμή της παράστασης «ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ» την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου έναντι συμβολικού εισιτηρίου 5Ε. Αν θέλετε να δείτε από κοντά τις τελευταίες πρόβες πριν η παράσταση σηκώσει αυλαία, επικοινωνήστε με το θέατρο στο τηλέφωνο 210-36.26.596. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με τους Ελένη Ράντου, Πυγμαλίονα Δαδακαρίδη και Oρφέα Αυγουστίδη στους βασικούς ρόλους.
Info: Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7. Τηλ.: 210–36.26.596. Ώρα έναρξης δοκιμών: 20.15.
Ψηφιακή παράσταση

«Εξέλιξη»

«Εξέλιξη» είναι ο τίτλος της νέας ψηφιακής παράστασης που ξεκινά να προβάλλεται από τις 4 Νοεμβρίου, στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για μία συναρπαστική σπονδυλωτή 40λεπτη παράσταση με πέντε ενότητες που αφηγούνται την εξελικτική πορεία του σύμπαντος, των άστρων, του πλανήτη μας, των έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί, αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού μας. H πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (στις 20:00 και στις 21:00), με ελεύθερη είσοδο (θα διανέμονται δελτία εισόδου από τις 19:00).
Info: Ίδρυμα Ευγενίδου, Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Λεωφ. Συγγρού 387 (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), Π. Φάληρο. Τηλ.: 210-94.69.600, www.eugenfound.edu.gr.
Εναλλακτικά εργαστήρια

Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια

Το κέντρο «Δράσις» είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με σκοπό ο καθένας μας να έρθει σε επαφή με τις έννοιες της τέχνης και της θεραπείας, δύο διαδικασίες άμεσα συνδεδεμένες και αλληλοσυμπληρούμενες. Αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30/10, το κέντρο «Δράσις» σας καλεί στα εγκαίνια του νέου του χώρου και προσφέρει δωρεάν ένα ευχάριστο βιωματικό διήμερο με εργαστήρια όπως: «Βότανα – Ελιξήρια, Συνταγές για Ευζωία», Tai chi –chi kung, «Βασικές κινήσεις της Tεχνικής Ρεζουβάνς, μυστικά Αντιγήρανσης». Για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.art-drasis-therapy.gr. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες
Info: Κέντρο «Δράσις», Ακάμαντος 30, Θησείο. Τηλ. συμμετοχής: 210-34.61.674, 697-407.8539.
Θεσσαλονίκη

Σωκράτης Μάλαμας

Μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στις περισσότερες πόλεις, ο Σωκράτης Μάλαμας ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη από τις 4 Νοεμβρίου και για 4 διήμερα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) στην Αποθήκη του Μύλου, με ανανεωμένο σχήμα και νέο πρόγραμμα. Οι επιλογές ποικίλουν, η ανάγκη του Σωκράτη αυτή τη φορά είναι να παίξει και καινούρια κομμάτια, δίπλα σε όσα έχουν κερδίσει επάξια την αγάπη του κοινού του.
Info: Mylos Αποθήκη, Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη, τιμές εισιτηρίων: 15Ε (με ποτό στο μπαρ), 120Ε (φιάλη). Τηλ.: 2310-55.18.36.
Βιβλίο

Αϋπνία, 50 τρόποι αντιμετώπισης
Wendy Green, εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, 8,90Ε

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Όταν ξαπλώνετε στριφογυρίζετε επί ώρες απασχολώντας το μυαλό σας με τις εκκρεμότητες της επόμενης μέρας; Ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας; Εάν η απάντηση σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις είναι θετική, τότε αυτό το εύχρηστο βιβλίο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια πρακτική λύση για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, αποφεύγοντας τις βραχυπρόθεσμες λύσεις όπως τα υπναγωγά χάπια.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.