Όταν η διάρκεια της ημέρας μικραίνει, κάτι που συμβαίνει με την αλλαγή της ώρας, μειώνεται ο χρόνος που τα παιδιά αφιερώνουν στο παιχνίδι έξω από το σπίτι.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα σχετικής μελέτης βρετανών ερευνητών σε 325 παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Physical Activity.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τον χρόνο που παίζουν τα παιδιά εκτός σπιτιού δεν είναι ο καιρός (κρύο, βροχή), αλλά το φως της ημέρας. Επιπλέον σύμφωνα με τους ειδικούς το παιχνίδι έξω αποτελεί τον κύριο παράγοντα φυσικής δραστηριότητας των παιδιών συγκριτικά π.χ., με το να πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο ή να κάνουν ποδήλατο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αποφυγή της αλλαγής της ώρας θα συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ειδικότερα για την Μεγάλη Βρετανία η έρευνα αυτή πιστεύεται ότι θα συνεπικουρήσει στην προσπάθεια που συντελείται τα τελευταία χρόνια ώστε να αλλάξει η ώρα της χώρας προκειμένου να νυχτώνει αργότερα.