Η πανευρωπαϊκή καμπάνια για τη διακοπή του καπνίσματος δίνει το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης, και μας καλεί να συστηθούμε από κοντά!

«Αν το σταματήσεις δεν σε σταματάει τίποτα» είναι το σύνθημα της εκστρατείας κατά του καπνίσματος για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκστρατεία προωθεί τα θετικά οφέλη μιας ζωής χωρίς καπνό, στα οποία περιλαμβάνονται καλύτερη υγεία, καλύτερες κοινωνικές συναναστροφές, περισσότερα χρήματα, και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τους νέους ηλικίας 25-34 ετών να κόψουν το κάπνισμα ή να μην το ξαναρχίσουν και να γίνουν «ασταμάτητοι» σε μια ζωή χωρίς τσιγάρο.

Το τροχήλατο «σπίτι» της καμπάνιας «Ex Smokers Are Unstoppable» θα βρίσκεται απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 11 έως τις 12 Νοεμβρίου και στην Έκθεση Ζαππείου στις 13 Νοεμβρίου, δίνοντας τις δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να γνωρίσουν τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διακοπή του καπνίσματος. Οι επισκέπτες θα κερδίσουν όμορφα δώρα που θα τους υπενθυμίζουν ότι «Αν το σταματήσεις δε σε σταματάει τίποτα!».

Η οικογένεια των «Ex Smokers» θα παρέχει ενημέρωση για τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος, αλλά και τη δυνατότητα περιήγησης στο διαδραστικό εργαλείο διακοπής τους καπνίσματος το iCoach. Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα καθοδήγησης σε θέματα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση, διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Σε αντίθεση με άλλα μέσα στον τομέα της υγείας, το iCoach επικεντρώνεται σε εκείνους που δεν είναι πρόθυμοι να σταματήσουν και σε εκείνους για τους οποίους υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποτροπής.

Δείτε επίσης: