Μια επιστημονικά ενδιαφέρουσα έρευνα ενοχοποιεί την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται κατά την ασύρματη χρήση του laptop, για την αποδυνάμωση του ανδρικού σπέρματος. Οι αργεντίνοι ερευνητές έβαλαν δείγματα σπέρματος από 29 υγιείς άνδρες κάτω από ένα laptop που λειτουργούσε ασύρματα.

Μετά από τέσσερις ώρες τα δείγματα είχαν σχεδόν καταστραφεί. Το 25% των σπερματοζωαρίων δεν παρουσίαζαν οποιαδήποτε κινητικότητα συγκριτικά με το 14% των δειγμάτων που είχαν τοποθετηθεί στις ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας, αλλά μακριά από τον υπολογιστή.Επίσης το 9% των σπερματοζωαρίων παρουσίασαν βλάβες στο DNA, ποσοστό τριπλάσιο από τα δείγματα που βρίσκονταν μακριά από τον υπολογιστή.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility και ενισχύει την ανησυχία που έχει ήδη δημιουργηθεί με βάση παρόμοια αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών.

Από την άλλη μεριά πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το πείραμα είναι ενδιαφέρον από ερευνητικής και βιολογικής άποψης, αλλά εκτιμούν ότι δεν ανταποκρίνεται σε έναν πραγματικό κίνδυνο για την ανδρική γονιμότητα.