Καλησπέρα, είμαι 1.62, 54 κιλά και γυμνάζομαι 4-5 φορές την εβδομάδα περίπου 2 ώρες. Την 1η ώρα κάνω αερόβιο πρόγραμμα εντατικό, είτε τρέξιμο και ελλειπτικό είτε ομαδικό πρόγραμμα αποτελούμενο από συνδυασμό πολεμικών τεχνών. Τη 2η ώρα κάνω συνήθως ομαδικό πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης με μπάρα που γυμνάζει όλο το σώμα, σαν ελεύθερα βάρη δηλαδή. Θα ήθελα να μου πείτε σε πόσο καιρό περίπου μπορώ να χάσω 4 κιλά, προσέχοντας τη διατροφή μου μεν, αλλά χωρίς να κάνω αυστηρή δίαιτα.
Υ.Γ. Γυμνάζομαι ήδη 2 μήνες εντατικά και πριν το καλοκαίρι άλλους 5, αλλά γενικά έχω 2 χρόνια που ασχολούμαι με το γυμναστήριο. Η διατροφή μου είναι αρκετά υγιεινή, δηλαδή πολλά φρούτα και γλυκό 1-2 φορές τη βδομάδα.
Βάσω

Αγαπητή Βάσω, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να χάσεις ούτε 4 κιλά, αλλά εφόσον έχεις μπει σε πρόγραμμα πιστεύω ότι δεν θα χρειαστούν πάνω από τρεις μήνες. Αν είχες περιττά κιλά θα χρειαζόσουν περίπου ένα μήνα αλλά τώρα σίγουρα θα χρειαστείς πάνω από δυο, εάν συνεχίσεις το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής δεν θα χρειαστεί να ξανακοιτάξεις ποτέ τη ζυγαριά αρκεί να το κάνεις για πάντα, καλή συνέχεια.