Οι γιορτές είναι ευκαιρία για να βρεθούμε με φίλους, να γιορτάσουμε, να μαγειρέψουμε, να στρώσουμε γιορτινά τραπέζια. Όλα είναι έτοιμα. Έχετε καταλήξει στο μενού, έχετε προμηθευτεί τα ποτά, έχετε προσκαλέσει την παρέα και τώρα μένει να στρώσετε το εορταστικό τραπέζι και να διακοσμήσετε το σπίτι!

1. Ξεκινήστε από το τραπεζομάντιλο. Ένα λευκό τραπεζομάντιλο είναι πάντα μια ασφαλής ιδέα. Αν το τραπεζομάντιλο είναι τελείως σκέτο, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος, βάζοντας μια χοντρή κορδέλα να διατρέχει το τραπέζι από τη μία άκρη στην άλλη. Διαφορετικά μπορείτε να βάλετε χρωματιστά σουπλά, σε κάθε καλεσμένο σας!

2. Διαλέξτε τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα! Πολλές φορές μπορεί να μην χρησιμοποιούμε όλα αυτά που βάζουμε στο τραπέζι μας, αλλά όταν το τραπέζι είναι στρωμένο, με ένα ολοκληρωμένο σετ σερβίτσιου είναι πάντα πιο εντυπωσιακό! Καλό είναι να διαλέξετε λευκά πιάτα, με μια μικρή χαρακτηριστική λεπτομέρεια (για παράδειγμα μια χρυσή ή ασημένια γραμμή ή σχέδιο).

3. Διπλώστε τις πετσέτες σας, και δέστε τις με έλα λεπτό κόκκινο φιογκάκι! Ένας τρόπος για να κάνετε ένα συμβολικό δωράκι στον κάθε καλεσμένο, αλλά να στολίσετε και το τραπέζι σας, είναι να περάσετε στην κορδέλα της πετσέτας, χριστουγεννιάτικα στολίδια: Μπάλες για το δέντρο ή αγγελάκια. Ο καθένας θα έχει φεύγοντας το δωράκι του!

4. Στολίστε το κέντρο του τραπεζιού σας! Μέσα σε ένα διάφανο φαρδύ βάζο κόψτε μικρά κλαδάκια από έλατο, ρίξτε λίγα κάστανα, ή μικρά μήλα, ή οποιοδήποτε άλλο καρπό και στερεώστε ανάμεσα ένα μεγάλο κερί! Άλλη πρόταση, είναι να σκορπίσετε μερικά ολόκληρα ρόδια επάνω στο τραπέζι. Από την προηγούμενη μέρα, μπορείτε να κόψετε μερικά ρόδια στη μέση ώστε να στραγγίξουν και να τα τοποθετήσετε ανοιχτά. Επίσης, κόψτε μερικά ρόδια στα 2/3, (όπως ανοίγουμε τις γεμιστές τομάτες) αφαιρέστε το εσωτερικό τους, και αφού τα ξεπλύνετε και τα αφήσετε να στραγγίξουν καλά, βάλτε μέσα ένα κερί και βάλτε τα μαζί με τα υπόλοιπα ρόδια!

5. Βάλτε ένα μεγάλο φιόγκο στην πλάτη κάθε καρέκλας! Πολύ εντυπωσιακό εφέ! Γεμίζει ο χώρος!

6. Βάλτε επάνω στο βοηθητικό τραπεζάκι ένα βάζο με μερικά κόκκινα λουλούδια (τριαντάφυλλα, τουλίπες, γκί, ίλεξ κλπ.), τουλάχιστον μέχρι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τραπέζι!

7. Τέλος, μόλις βγάλετε τη γαλοπούλα σας από το φούρνο, περάστε στα ποδαράκια της και δέστε 2 κόκκινα φιογκάκια! Παρουσιάστε την ολόκληρη στο τραπέζι! Όλοι θα εκπλαγούν ευχάριστα που θα έχετε στολίσει μέχρι και τη γαλοπούλα!

8. Αφήστε τον άντρα του σπιτιού, να κόψει στο τραπέζι τη γαλοπούλα και να σερβίρει σε κάθε καλεσμένο. Κάτι πρέπει να κάνει και αυτός.

Καλά Χριστούγεννα!