Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που συνδυάζεται με άφθονο φαγητό και ποτό, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι ίσως είναι μια καλή στιγμή να θίξουμε το θέμα του περιττού βάρους στα αγαπημένα μας πρόσωπα που μπορεί να χρειάζονται δίαιτα. Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Forum για την Παχυσαρκία πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να θίξουν αυτό το ζήτημα επειδή φοβούνται μήπως πληγώσουν αυτούς που αγαπούν.

Η έρευνα έγινε σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και στο πλαίσιό της διαπιστώθηκε ότι το 42% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-24 ετών δεν θα έλεγαν σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο ότι χρειάζεται δίαιτα φοβούμενοι ότι θα το πληγώσουν. Ο ίδιος δισταγμός ισχύει για το 30% των ατόμων 25-44 ετών, ενώ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αφορά 1 στους 4.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες δυσκολεύονται να το πουν στις συντρόφους τους, ενώ οι γυναίκες δυσκολεύονται να θέσουν το ζήτημα σε φίλες τους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θέτοντας το ζήτημα με λεπτό και ευγενικό τρόπο μπορεί να βοηθήσει τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεδομένου ότι τα πολλά περιττά κιλά αυξάνουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικού.