Η ανατολίτικη τεχνική του Tai Chi (μοιάζει με χορογραφία που απαιτεί ηρεμία, ισορροπία και συντονισμό) φαίνεται ότι συμβάλλει στην βελτίωση της ισορροπίας και την αποφυγή επικίνδυνων πτώσεων στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Hong Kong.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν ένα τετράμηνο πρόγραμμα Tai Chi για 40 άτομα άνω των 70 που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν προβλήματα όρασης, έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα Tai Chi επί 90΄ τη φορά. Παράλληλα μια ομάδα ηλικιωμένων που αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου στο πλαίσιο της έρευνας έκανα μαθήματα μουσικής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Age and Ageing έδειξαν ότι οι εθελοντές που εξασκούνταν στο Tai Chi είχαν πολύ καλύτερη ισορροπία σε σύγκριση με εκείνους της ομάδας ελέγχου. Σύμφωνα με τους ερευνητές η ανατολίτικη αυτή τεχνική αποτελεί μια ενδεδειγμένη μορφή άσκησης για εκείνους που έχουν προβλήματα όρασης και χρειάζονται βοήθεια για να βελτιώσουν την ισορροπία του σώματός τους.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: