Οι εργαζόμενες μητέρες πλήρους και μερικής απασχόλησης φαίνεται ότι έχουν καλύτερη υγεία και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με τις μητέρες που δεν εργάζονται, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Greensboro διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με part time απασχόληση μπορούν να εξισορροπούν καλύτερα τη φροντίδα των παιδιών και την εργασία τους, σε σύγκριση με τις γυναίκες πλήρους απασχόλησης.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Family Psychology» βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων από 1.300 μητέρες οι οποίες μίλησαν για πρώτη φορά με τους ερευνητές όταν γέννησαν το παιδί τους και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν με συνεντεύξεις για μια περίοδο 10 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες με ημιαπασχόληση συμμετείχαν στις δραστηριότητες του παιδιού στο σχολείο όπως και οι μητέρες που δεν εργάζονταν.

Επίσης, οι εργαζόμενες μητέρες σε part time ωράριο φάνηκε ότι ήταν πιο ευαισθητοποιημένες όσον αφορά την προσφορά στο παιδί ευκαιριών μάθησης και διαφόρων δραστηριοτήτων, συγκριτικά με τις μητέρες που εργάζονταν με πλήρες ωράριο, αλλά και με εκείνες που δεν εργάζονταν.