Καλησπέρα, είμαι 28 χρονών πριν κάποιες μέρες εμφανίστηκε κύστη κόκκυγα και κατά διαστήματα βγάζει και ένα άχρωμο υγρό, τώρα πλέον μετά την αντιβίωση που μου έδωσε ο χειρουργός δεν με πονάει καθόλου και έχει σμικρυνθεί κατά πολύ, μου είπε βέβαια ότι πρέπει να την αφαιρέσω, ήθελα να ρωτήσω αν είναι όντως τόσο καλύτερη η μέθοδος με το λέιζερ όσο λένε σε σχέση με την κλασική διότι υπάρχει τεραστία διαφορά σε ότι αφορά το κόστος …
ευχαριστώ
Γιάννης

Αγαπητέ Γιάννη,

Είναι αλήθεια ότι για την πλήρη θεραπεία, η κύστη κόκκυγα μετά την αντιβιοτική αγωγή θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά. Η ολοσχερής αφαίρεσή της (του υπολείμματος «ρίζας»), που απομένει μετά τα αντιβιοτικά, αποτρέπει την εμφάνιση επανειλημμένων υποτροπών. Επί του παρόντος δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη ιατρική μελέτη που να αποδεικνύει ξεκάθαρα την υπεροχή της χρήσης λέιζερ σε σχέση με την κλασική αφαίρεση της κύστης κόκυγα. Καλή χρονιά.

Δείτε επίσης: