Μετά τη Γαλλία και τη Βενεζουέλα, οι επίσημες αρχές της Γερμανίας και της Δημοκρατίας της Τσεχίας συμβουλεύουν τις γυναίκες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ελαττωματικά ενθέματα σιλικόνης της εταιρείας PIP (τα οποία δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά) να τα αφαιρέσουν.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι φορείς της Γερμανίας συνιστούν την αφαίρεσή τους για προληπτικούς λόγους, ενώ το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας συμβουλεύει τις γυναίκες είτε να τα αφαιρέσουν είτε να προβούν σε ετήσιο έλεγχό τους.

Από την άλλη μεριά, οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και εκείνες της Αυστραλίας, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και δεν προέβησαν σε παρόμοια σύσταση.

Στην Ελλάδα ο Ε.Ο.Φ. έχει προχωρήσει από τις 14/4/2010 στην ανάκληση των ενθεμάτων σιλικόνης της εταιρείας PIP και συνιστά στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αναδόμησης στήθους, κυρίως το χρονικό διάστημα πριν την ανάκληση των επικίνδυνων ενθεμάτων, να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους για να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες.

Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν πουληθεί 300.000 ενθέματα της PIP σε 65 χώρες τα τελευταία 12 χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για την αυξητική και την αποκατάσταση μαστού με ενθέματα σιλικόνης μπορείτε να διαβάσετε στο forum του site, αλλά και στο επόμενο τεύχος (Φεβρουαρίου) του Vita.