Καλησπέρα, είμαι 25 χρονών, εμφάνισα κονδυλώματα πριν ένα χρόνο περίπου και μέχρι πριν δυο μήνες επανεμφανίζονταν συνεχώς παρότι χρησιμοποιούσα την κρέμα wartec για να καυτηριαστούν. Είχα πριν ένα χρόνο εμφανίσει και πολύ μικρή αλλοίωση στον τράχηλο αλλά η λήψη δείγματος κατά την κολποσκόπηση αφαίρεσε τελείως την αλλοίωση, εμβολιάστηκα και με το gardasil. εδώ και δύο μήνες δεν έχω κονδυλώματα και το τεστ παπ που έκανα πριν ένα μήνα δεν εμφανίζει τίποτα από κονδυλώματα. Θέλω να ξεκινήσω αντισυλληπτικά χάπια ώστε να απολαμβάνω καλύτερα την ερωτική επαφή με το σύντροφό μου. Είναι μια συνειδητή απόφαση που θα βελτιώσει πάρα πολύ την ερωτική μας ζωή. Το θέμα είναι πως ο γυναικολόγος μου είπε ότι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή λόγω της πρόσφατης παρουσίας των κονδυλωμάτων. Πόσο πιθανό είναι να ξαναπαρουσιαστούν τα κονδυλώματα λόγω λήψης του αντισυλληπτικού και αν είναι πιθανό, πόσο καιρό πρέπει να περιμένω ώστε να ξεκινήσω να παίρνω αντισυλληπτικά χωρίς να έχω αυτό το άγχος; Σε τελική ανάλυση τα κονδυλώματα δεν μπορούν να επανεμφανιστούν για πολλούς και διάφορους λόγους; Πρέπει αυτό να με αποτρέψει από το να πάρω αντισυλληπτικό χάπι;
ευχαριστώ.
Βιβή

Τα αντισυλληπτικά πιθανόν να ενισχύουν μια δυσπλασία τράχηλου σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι δημιουργεί το πρόβλημα σε έναν υγιή τράχηλο. Θα μου πείτε βέβαια ότι έχετε ιστορικό. Αν ο σύντροφός σας είναι μόνιμος και έχετε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα μπορείτε να πάρετε αντισυλληπτικά. Στην σύγχρονη ιατρική εξατομικεύουμε τη θεραπεία και τις συμβουλές ανάλογα με το ιστορικό και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου.

Δείτε επίσης: