Οι ειδικοί της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα είναι εξαιρετικά σπάνιο να χάσει κάποιος τη ζωή του κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Όταν όμως συμβαίνει, αφορά σχεδόν πάντα άνδρες και τις περισσότερες φορές εκείνους που κάνουν εξωσυζυγικό σεξ με μια πιο νεαρή σύντροφο, σε έναν χώρο που δεν γνωρίζουν και/ή μετά την κατανάλωση άφθονου φαγητού και ποτού.

Στην ανακοίνωση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΑΗΑ) αναφέρεται ότι λιγότερο από 1% των οξέων εμφραγμάτων σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Για εκείνους, ωστόσο, που έχουν ήδη υποστεί ένα έμφραγμα η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο ενός δεύτερου εμφράγματος.

Η ανακοίνωση της ΑΗΑ αναφέρει ότι ορισμένοι καρδιοπαθείς πρέπει να αποφεύγουν το σεξ, όπως και άλλες πιθανώς επικίνδυνες ασκήσεις. Σε αυτούς ανήκουν κυρίως όσοι έχουν ασταθή στηθάγχη (δύσπνοια, ταχυπαλμία, πόνο στο στήθος), οι οποίοι πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν και να σταθεροποιήσουν την κατάστασή τους πριν ασχοληθούν με οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα.

Σε γενικές γραμμές όμως η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι επικίνδυνη για τους καρδιοπαθείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΗΑ. Οι ασθενείς όμως θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από έναν γιατρό και να γνωρίζουν ότι τα καρδιακά προβλήματα μπορεί να φανούν επικίνδυνα σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν δεν ελέγχονται.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: