Ημερίδα

«Φιλοσοφία και θεραπευτικές πρακτικές»

Η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «δρυός τόποι», σε συνεργασία με το τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου (10.00–20.00) ημερίδα με τίτλο «Φιλοσοφία και θεραπευτικές πρακτικές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Ο διάλογος ανάμεσα στη φιλοσοφία και τη θεραπευτική πρακτική έχει αρχίσει από την αρχαιότητα, με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, και συνεχίζεται ως τη σύγχρονη εποχή με σειρά παραδειγμάτων φιλοσόφων και στοχαστών. Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια, προβολές και δρώμενα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Info: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κτίριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 & Σίνα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ημερίδας: http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/ekdilwseis/Hmerides-Seminaria/preliminary_programm_Hmeridas_21.1.2012.pdf .
Ψυχολογία

Δωρεάν συνεδρίες

Η ψυχολόγος Χαρά Νομικού και 10 συνεργάτες θα βρίσκονται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου (10.00-12.00) στο γραφείο στο Κέντρο για να προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική για θέματα άγχους, κατάθλιψης, απώλεια εργασίας, προβλήματα σχέσεων-γάμου & επικοινωνίας γονέων-εφήβων σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν ειδικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δηλώστε συμμετοχή έως 25 Ιανουαρίου.
Info: Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα, τηλ. για πληροφορίες: 210-72.11.680 (Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-20.00& 10.00-16.00), www.psyhealth.gr
Μουσική

Anthypnic Flow

Με έθνικ ήχους στη μουσική τους φαρέτρα, οι Anthypnic Flow παίζουν ζωντανά την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (στις 22.30) στην «Αθηναίισα». Ένα ταξίδι σε ήχους, όπου η πραγματικότητα είναι ονειρική και το όνειρο πραγματικότητα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Info: Αθηναίισα live, Ηρώνδα 8, Παγκράτι-Καλλιμάρμαρο, τηλ.: 210-72.42.172, 6945-95.33.61, http://www.anthypnicflow.com .


Κινηματογράφος

Τριήμερο κινηματογραφικών προβολών

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» φιλοξενεί στις 20, 21 και 22 Ιανουαρίου τις βραβευμένες ταινίες ελλήνων δημιουργών από το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας. Ο μεγάλος αριθμός ελληνικών συμμετοχών αποπνέει μία ανάσα ελπίδας, δείχνοντας ότι η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση ζει. Θα παρουσιαστούν συνολικά 16 ταινίες, ντοκιμαντέρ, animation, μικρού μήκους και video art, με θέματα που αφορούν την οικολογία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την Ελλάδα τού σήμερα.
Info: Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις», Λέσβου 15&Πόρου, Κυψέλη. Τηλ.: 210-86.13.739, www.dieleusis.gr. Ημερήσια είσοδος: 5ευρώ. Έναρξη: 19.00. Θα προσφέρεται καφές φίλτρου και μαύρο τσάι.
Σεμινάριο

Για υγιές σώμα


Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο διεθνούς φήμης φυσικοθεραπευτής και εφευρέτης Jonathan Hoffman και η Balanced Body University παρουσιάζουν το CoreAlign® Training Level 1. Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε πιστοποιημένους επαγγελματίες στο χώρο του Fitness, καθώς επίσης σε φυσικοθεραπευτές, χορευτές και καθηγητές φυσικής αγωγής. Το σεμινάριο οργανώνει η εταιρεία Fitness Production, (multitrax@ath.forthnet) αποκλειστικός αντιπρόσωπος της «Balanced Body» στην Ελλάδα. Χώρος διεξαγωγής: «Springs Pilates and Dance Studio» στην Πεύκη.
Info: www.pilates.com (κεφάλαιο – Education) ή τηλ.: 210-98.49.869, 6945-557.050.
Θεσσαλονίκη

Το Μαγαζάκι του Τρόμου

Ροκ μιούζικαλ, μαύρη κωμωδία ή παρωδία ταινιών τρόμου β’ διαλογής; Όλα αυτά μαζί και παράλληλα ένα από τα πιο αγαπημένα και πρωτότυπα έργα του Μπρόντγουεϊ είναι το «Μαγαζάκι του τρόμου» που ανεβαίνει στο Θέατρο «Σοφούλη». Οκτώ εξαιρετικοί ηθοποιοί και μια πενταμελής ροκ μπάντα παρουσιάζουν επί σκηνής την απίστευτη ιστορία αγάπης και αίματος ανάμεσα σ ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα ανθρωποφάγο φυτό. Το τέλος του κόσμου, λοιπόν, για δεύτερη φορά στη σκηνή του Θεάτρου «Σοφούλη», σε μια παράσταση που δοκιμάζει κάτι πρωτοποριακό, διαφορετικό για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης: Το ροκ μιούζικαλ μικρής σκηνής με ζωντανή μουσική και τραγούδια.
Info: Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310-423.925, www.theatrosofouli.gr. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00. Εισιτήριο: 18ευρώ, 15ευρώ, 12ευρώ.
Βιβλίο

Aquarobics, η μαγεία του νερού
Ευρώπη Κακογιαννάκη, εκδόσεις Π-Καραμποϊκης Μάνος, 20 ευρώ

Όλες οι εποχές του χρόνου είναι κατάλληλες για aquarobics, δεδομένου ότι μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό και στις θερμαινόμενες πισίνες των γυμναστηρίων και των κολυμβητηρίων. Στο βιβλίο αυτό, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και πρωταθλήτρια κολύμβησης κ. Ευρώπη Κακογιαννάκη προτείνει ασκήσεις για όλους, ασκήσεις για τα παιδιά και παιχνίδια στο νερό, συμβουλές αποκατάστασης τραυματισμών, καθώς και βασικές αρχές διατροφής. Πρόκειται για έναν περιεκτικό οδηγό εκγύμνασης, αλλά και για μια προτροπή να γνωρίσει κανείς τον μαγικό υδάτινο κόσμο.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις σχετικά με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη σας με την ένδειξη «Για τις προτάσεις της εβδομάδας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.