Καλησπέρα, είμαι 18 χρονών και πριν λίγες μέρες μου βγήκαν κάτι σημάδια στο χέρι. Πήγα στο νοσοκομείο αλλά είχαν φύγει. Το είπα στο γιατρό και μου είπε πως είναι κνίδωση και μου έδωσε ένα χαπάκι για το βράδυ αν με πιάνει. Την επόμενη ημέρα αυτά τα σημάδια που βγήκαν στην πλάτη σε τεράστια μορφή, μεγάλες κοκκινίλες. Τρόμαξα μπορώ να πω πήρα το χαπάκι και μετά από κάτι ώρες μου πέρασαν όπως και την προηγουμένη! Για μια μέρα ήμουν τελείως καλά αλλά σήμερα πάλι στα δυο μου χέρια μικρά σημάδια αλλά σε πολλά σημεία. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Που μπορώ να το ψάξω; Μήπως κρύβει τίποτα σοβαρό;
Νίκος

Νίκο η παροδική φύση του προβλήματός σου και η εν γένει περιγραφή, συνάδει πράγματι για κνίδωση (αν πράγματι «τα σημάδια» που αναφέρεις προκαλούσαν κνησμό ή κοινώς φαγούρα – κάτι σαν τσίμπημα κουνουπιών – που συχνά ενώνονται και παίρνουν γιγάντια μορφή, όπως περιγράφεις την πλάτη σου). Μήπως είχε προηγηθεί έντονο άγχος ή κάποια ίωση ή άλλη λοίμωξη; Πάντως, όποια και αν είναι η αιτία που το πυροδότησε, μην ανησυχείς για κάτι σοβαρό (αν δεν έχεις κάποια συμπτώματα από άλλο όργανο ή σύστημα: π.χ. να έχεις χάσει βάρος, να έχεις χάσει όρεξη για φαγητό ή για δραστηριότητες που άλλοτε έκανες με όρεξη, να κοιμάσαι παραπάνω –χωρίς λόγο- ή να έχεις αϋπνίες, κλπ. κλπ.).
Νομίζω ότι το πρόβλημά σου είναι απλό και παίρνοντας ένα αντιισταμινικό πριν κοιμηθείς το βράδυ (μάλλον αυτό που σου έδωσαν, γιατί φαίνεται ότι αποδίδει), για διάστημα δύο-τριών εβδομάδων και στην συνέχεια να το μειώσεις σταδιακά σε ½ το βράδυ ή μέρα παρά μέρα πριν το διακόψεις τελείως. Αν το πρόγραμμα αυτό δεν βοηθήσει ή στην πορεία το πρόβλημα αλλάξει και γίνει πιο έντονο, καλό θα ήταν να δεις αλλεργιολόγο για τυχόν διερεύνηση.