Είναι χορτοφάγος, λατρεύει τη σπιρουλίνα και κακομαθαίνει τον εαυτό της αγοράζοντας… παπούτσια! Η ηθοποιός Βίκυ Παπαδοπούλου αφήνει για λίγο το σινεμά και το θέατρο και μας μιλάει για τον εαυτό της.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
«Εδώ και έναν χρόνο είμαι χορτοφάγος. Άλλαξα μέσα σε μια μέρα τη διατροφή μου και ένιωσα καλύτερα, οργανικά και ψυχολογικά. Δεν τρώω πολλά πράγματα: λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, πού και πού ρύζι. Από την παλιά μου διατροφή δεν μου λείπει το κρέας. Τα μόνα που λαχταράω -αλλά δεν τα τρώω- είναι τα γλυκά. Με προκαλεί, για παράδειγμα, ένα αυθεντικό αγγλικό banoffee.»

ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ
«Τα ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδος. Όταν έχω χρόνο ή έρχονται χρήματα στα χέρια μου, αυτό κάνω. Ταξίδια.»

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ
«Η απραξία. Όταν δεν έχω τι να κάνω, όταν χάνω τους στόχους μου. Γι’ αυτό και πάντα βάζω στόχους, από μικρούς μέχρι μεγάλους.»

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ
«Όλους τους γιατρούς τούς φοβάμαι και τους αγαπώ μαζί, γιατί αν μου συμβεί κάτι, εκείνοι θα με σώσουν. Πλέον κάνω τσεκάπ κάθε χρόνο.»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ FIT
«Δουλεύω πολύ! Γυμναστική δεν προλαβαίνω να κάνω, αλλά ο συνδυασμός της χορτοφαγίας με το γεγονός ότι εργάζομαι πολλές ώρες είναι αρκετός για να είμαι fit. Προσπαθώ στην καθημερινότητά μου να κάνω κάποιες αναπνοές τύπου γιόγκα -παλαιότερα έκανα για ένα διάστημα γιόγκα-, αλλά δεν έχω τον χρόνο να γυμναστώ για μία ολόκληρη ώρα.»

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ
«Το ποδήλατο. Δεν οδηγώ, οπότε οι μετακινήσεις μου γίνονται κατά βάση με ποδήλατο.»

ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
«Ό,τι μπορώ. Δεν έχω αυτοκίνητο, ανακυκλώνω, βάζω τα ψώνια σε πάνινη τσάντα και δεν χρησιμοποιώ πλαστικές σακούλες.»

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ
«Η μυρωδιά του νυχτολούλουδου στις νυχτερινές μου βόλτες στην Πάτμο, από όπου και κατάγομαι. Από παιδί, κάθε Πάσχα και καλοκαίρι ήμουν στο νησί. Ακόμα και τώρα, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω 1-2 φορές τον χρόνο.»

ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ
«Αν το ήξερα, δεν νομίζω να σας το έλεγα! Σοβαρά τώρα, νομίζω ο σεβασμός. Όταν χαθεί ο σεβασμός, χάνεται και η σχέση.»

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
«Είναι το Α και το Ω στη ζωή μου. Χωρίς φαγητό ίσως να μπορούσα να επιβιώσω, χωρίς φίλους όμως νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνα. Έχω κάποιους φίλους από μικρή και ορισμένους που απέκτησα από τη σχολή. Είναι λίγοι και καλοί.»

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
«Δεν έχω κάνει ποτέ. Δεν αποτάσσομαι την ψυχοθεραπεία, αλλά επειδή έχω καλούς φίλους, νομίζω ότι κάνω ψυχοθεραπεία μαζί τους. Έχω ακούσει πάντως ανθρώπους που τους έχει βοηθήσει και άλλους που δεν τους έχει βοηθήσει. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να έχω γνώμη. Πιστεύω όμως ότι αν είσαι ανοιχτός και πιστεύεις στην ψυχοθεραπεία, θα υπάρξει αποτέλεσμα.»

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Η συνοικία του Χαλανδρίου, γιατί εκεί μεγάλωσα. Εξακολουθώ να μένω στο Χαλάνδρι, μόνη μου πλέον και σε πιο κεντρικό σημείο. Μου αρέσει η περιοχή γιατί έχει πολύ πράσινο, πάρκα για να περπατήσεις, το ρέμα που θυμίζει χωριό, καλή αγορά, πας στο περίπτερο και τον φούρνο και τους ξέρεις όλους. Μου θυμίζει το νησί μου. Είναι γειτονιά, και αυτό μου προσφέρει ασφάλεια.»

ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
«Η βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το περπάτημα στον πεζόδρομο μου αρέσει πολύ.»

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
«Ιδανικές διακοπές για μένα είναι να πάω στην Πάτμο. Εκεί χαλαρώνω, ξεκουράζομαι. Αν μπορώ μάλιστα να το συνδυάσω και με ένα τριήμερο-τετραήμερο ταξιδάκι στο εξωτερικό -Ευρώπη κατά προτίμηση-, τότε έχω το τέλειο. Οι ιδανικές διακοπές είναι χαλαρές, χωρίς πρόγραμμα, με ανθρώπους που μπορώ να μιλήσω, να διασκεδάσω και να αισθάνομαι άνετα. Ατέλειωτες κουβέντες, άνθρωποι να έρχονται και να φεύγουν, καλό φαγητό, μπάνια, ήλιος, θάλασσα. Λίγο απ’ όλα.»

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
«Με το που ξυπνάω πίνω 2 ποτήρια νερό. Μετά τρώω απαραιτήτως αβοκάντο και αμύγδαλα, για να έχω ενέργεια μέσα στη μέρα, πολλά φρούτα και σπιρουλίνα.»

Η ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ
«Μια αισιόδοξη φράση από τον “Μικρό Πρίγκιπα” του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ: “Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη είναι ότι κάπου κρύβει ένα πηγάδι”.»

ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
«Θα ήθελα να πω spa, αλλά δεν τα κάνω αυτά! Νομίζω ότι τον κακομαθαίνω αγοράζοντας παπούτσια!»

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ
«Ένα βραχιολάκι με μπλε χάντρα και σταυρό, δώρο της μητέρας μου, και το κομποσκοίνι μου.»