Όταν πριν από χρόνια τελείωσα μια βαριά αγωγή κατά της ακμής, είχα προβληματιστεί αρκετά για το καθαριστικό που θα χρησιμοποιούσα. Μετά από αρκετές δοκιμές, κατέληξα στο ένα και μοναδικό: το τζελ Biosource της Biotherm. To πρόσωπό μου έσφυζε από καθαριότητα και υγεία χωρίς ίχνος μαύρου στίγματος ή κοκκινίλας και πλέον –μετά από αμέτρητα προϊόντα ομορφιάς που έχουν περάσει από τα χέρια μου- μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι το καλύτερο καθαριστικό στο είδος του. Mε αφορμή λοιπόν τις εντυπώσεις μου για το Biosource, δοκίμασα και άλλα προϊόντα της μάρκας και όλα ταίριαζαν γάντι στις ανάγκες μου: από το γαλάκτωμα σώματος Lait Corporel και την ενυδατική Aquasource μέχρι τα αντηλιακά Sun Vivo και το άρωμα Eau Vitaminee που μου έδινε ενέργεια.



Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον τίτλο του post. Απ’ό,τι φαίνεται, η Biotherm προχωράει ένα βήμα παραπέρα την κοσμετολογία και εκμεταλλεύεται συστηματικά τη γαλάζια βιο-τεχνολογία και δημιουργεί την επόμενη γενιά καλλυντικών με σπάνια εκχυλίσματα που βρίσκονται στα βάθη των ωκεανών, σε λίμνες, ποτάμια και πηγές. Σήμερα θα σας αποκαλύψω δυο από τα καινούρια προϊόντα της Biotherm (και έπεται συνέχεια).

Αquasource Nuit

Πρόκειται για έναν ορό νύχτας, ο οποίος περιέχει τον P. Antarctica. Έναν μικροοργανισμό που βρίσκεται στην παγωμένη Ανταρκτική και ο οποίος διατηρεί τα αποθέματα νερού του παραμένοντας έτσι προστατευμένος μέχρι να ανέβει ξανά η θερμοκρασία. Ο P. antarctica, σε συνδυασμό με την έντονη ενυδατική δύναμη της μανόζης και του πασίγνωστου κυτταρικού νερού με αγνό Plancton Thermal της Biotherm, συνθέτουν τον ορό Aquasource Nuit που, βοηθά την επιδερμίδα να συγκρατεί τα φυσικά της αποθέματα νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.



Εau Oceane

To νέο άρωμα της Biotherm είναι εμπλουτισμένο με θαλασσινό νερό και αρνητικά ιόντα*, με αποτέλεσμα να αναπαράγει την ευεξία που αισθανόμαστε όταν είμαστε στην παραλία! Υπάρχει τίποτα καλύτερο; Το θαλασσινό νερό που χρησιμοποιήθηκε είναι πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία από το συνηθισμένο θαλασσινό νερό και λαμβάνεται από τις ακτές του ροζ γρανίτη της Βρετάνης. Σύμφωνα με έρευνες βελτιώνει τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού και συμβάλλει στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας.



* Τα αρνητικά ιόντα, εξαιρετικά μικροσκοπικά σωματίδια με ηλεκτρικό φορτίο ανευρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα στις ακτές. Με κάθε κύμα που σκάει στην παραλία, η απόλυτη δύναμη του νερού απελευθερώνει χιλιάδες αρνητικά φορτισμένα ιόντα στην ατμόσφαιρα. Σε αντίθεση με το όνομά τους, αυτά τα αρνητικά ιόντα, προσφέρουν αίσθηση ευεξίας. Το διττανθρακικό ανιόν, ένα εξαιρετικά τονωτικό αρνητικό ιόν, διεγείρει την παραγωγή κυττάρων και την ανάπλαση της επιδερμίδας, προάγοντας την ανάπτυξη των επικρατέστερων επιδερμικών κυττάρων, των κερατινοκυττάρων (+18%*), για να βελτιώνει συνολικά τη λειτουργία προστατευτικού φραγμού.