Καλημέρα, είμαι 29 χρονών, 1.53 ύψος και 56 κιλά. Κάνω ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης 2 φορές την εβδομάδα από 45 λεπτά. Το πρόβλημα μου είναι, ότι παρόλο που το βάρος μου μοιάζει φυσιολογικό, έχω έντονο πρόβλημα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας στους γλουτούς, τους μηρούς και την κοιλιά. Ενδιαφέρομαι να χάσω 6 κιλά λίπους από το σώμα μου. Έχετε να μου προτείνετε κάποια διατροφή, άσκηση, συμπληρώματα διατροφής ή ακόμα και υποστήριξη με συγκεκριμένο μηχάνημα ώστε μέσα σε ένα μήνα να έχει βελτιωθεί η εικόνα μου;
Υ.Γ. Διατροφή και να ακολουθήσω δεν χάνω παρά 1 kg το μήνα (έχω κουραστεί). Υπάρχει περίπτωση να έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός μου και αν ναι πώς μπορώ να τον ξυπνήσω; Τα μικρά και συχνά γεύματα δεν ενδείκνυνται γιατί δεν ξέρω τι σημαίνει μικρό γεύμα λόγω λαιμαργίας και πιθανής έντονης βουλιμίας.
ευχαριστώ για τον χρόνο σας :-)
Έλενα

Δεν θα έλεγα πως έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός σου. Υπάρχουν πολλαπλά αίτια κυτταρίτιδας όπως κληρονομικότητα, κάπνισμα, αλκοόλ και ορμονικές διαταραχές. Εκτός από έναν καλό ορμονικό έλεγχο σε γενικές γραμμές, θα σε συμβούλευα να μειώσεις την πρόσληψη λίπους αναφερόμενη στα ζωικά λίπη ή τα κορεσμένα που συχνά βρίσκονται στο βούτυρο, μπισκότα, κέικ, τηγανητά, κρέμα γάλακτος και αλλαντικά. Θα πρέπει να καταναλώνεις αρκετό νερό παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας. Θα πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια καθημερινά. Θα πρέπει επίσης να καταναλώνεις σύνθετους υδατάνθρακες όπως για παράδειγμα φυτικές ίνες και αμυλούχες τροφές. Και τέλος να περιορίσεις την κατανάλωση ζάχαρης, αλκοόλ, και την αποφυγή καπνίσματος σε περίπτωση που είσαι καπνίστρια. Κάθε μορφή άσκησης θα συμβάλει στην μείωση της κυτταρίτιδας. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε έμπειρο προσωπικό ενός γυμναστηρίου όπου θα εφαρμόσει πρόγραμμα σωματικής άσκησης ειδικά για εσένα.