Είτε πρόκειται για σαλάτες, λαχανόσουπες, ελάχιστους υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες, οι γυναίκες έχουν δοκιμάσει κάθε κόλπο που μπορεί να φανταστεί κάποιος προκειμένου να αδυνατίσουν. Για την ακρίβεια, μια 45χρονη γυναίκα έχει κάνει περίπου 61 δίαιτες, σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση σε 2.000 άνδρες και γυναίκες. Βέβαια, σε λίγες περιπτώσεις έχει φανεί ότι η δίαιτα οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ηλικία έναρξης της πρώτης δίαιτας είναι τα 16 έτη (αν και πολλοί θα υποστηρίξουν ότι τα σημερινά κορίτσια κάνουν δίαιτα πολύ νωρίτερα) και με βάση τα δεδομένα της έρευνας φαίνεται ότι μια γυναίκα κάνει δίαιτα κάθε δύο χρόνια, ίσως και πιο συχνά.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία ότι η διαρκής ενασχόληση με μια δίαιτα που δεν είναι ισορροπημένη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στην επόμενη γενιά. Ήδη στο πλαίσιο της δημοσκόπησης οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι τους ζητήθηκε από τα παιδιά τους να μην τους δίνουν τρόφιμα όπως ψωμί, πατάτες ή φρούτα, πιστεύοντας -λανθασμένα- ότι τους βλάπτουν. Μάλιστα, περίπου οι μισοί γονείς ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των παιδιών τους.