Δωρεάν προσκλήσεις

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τις τελευταίες παραστάσεις «Οι χαλασοχώρηδες» στο θέατρο Αλκμήνη για το τριήμερο 8-9-10 Απριλίου. Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook Vita.gr και κάντε like στο post της παράστασης!
Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: Παρασκευή 6 Απριλίου
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας στο facebook

«Οι χαλασοχώρηδες»

Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών.
Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης. Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν. Η πολιτική κωμωδία του Παπαδιαμάντη, που μοιάζει εξαιρετικά επίκαιρη το 2012, μέσα στη σύγχυση που όλοι μας ζούμε, ζωντανεύει στο Θέατρο Αλκμήνη για λίγες παραστάσεις.
Info: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μέτρο Κεραμικού). Εισιτήρια: 15Ε, 10Ε (μειωμένο). Τηλ.: 210-34.28.650. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη (21.15), από 19/3 έως 10/4. http://www.youtube.com/watch?v=PM_LrpAL22s

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» για την Κυριακή 8 Απριλίου στις 21:00. Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook, Vita.gr, και κάντε like στο post της παράστασης!
Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: Παρασκευή 6 Απριλίου
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας στο facebook

«Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού»

Ένας τρελός, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος), διεισδύει στα γραφεία της Κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οι μπάτσοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν στις παγίδες που τους στήνει και από άγριοι και βλοσυροί μεταμορφώνονται σε ανθρωπάκια, έτοιμα να πηδήξουν κι αυτά από το παράθυρο, που τραγουδάνε το pantiera rossa(!), που εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος! Η κωμωδία του Ντάριο Φο γραμμένη για την Ιταλία του ‘70 μοιάζει να γράφτηκε για την Ελλάδα του σήμερα!
Info: Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» (πρώην Ριάλτο), Κυψέλης 54, Αθήνα. Τηλ.: 210-77.07.227 & 88.27.000, email: sp.theama@gmail.com.
Fitness

Δωρεάν μαθήματα

Το Pilates + Dance Studio “Springs” παρουσιάζει την πρωτοποριακή μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης «Corealign», που διδάσκεται στο χώρο από τον Νοέμβριο του 2010. Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη νέα μέθοδο, μπορούν να συμμετέχουν στα δωρεάν μαθήματα που παρέχονται για όλους την Κυριακή 1η Απριλίου (11 – 3). Ταυτόχρονα, θα δίνονται μαθήματα Pilates Equipment (σε ξύλινα όργανα με αντιστάσεις) και ομαδικά μαθήματα σε Mat Pilates (με τη χρήση βοηθημάτων, όπως μπάλες, λάστιχα, στεφάνια) και Pilates Principles μέσω Pre Pilates ασκήσεων (στόχος η βελτίωση του τρόπου εκτέλεσης των ασκήσεων Pilates), ενώ θα παρέχεται και δωρεάν καταγραφή του σωματότυπου, διάρκειας 15’. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
Info: Pilates + Dance Studio Springs, Λεωφόρος Ειρήνης 29, Πεύκη. Τηλ.: 210- 8.060.65, www.springstudio.gr, info@springstudio.gr.
Ομιλία

Άνδρες και γυναίκες

Σε τι διαφέρει ο εγκέφαλος των ανδρών από των γυναικών; Ποιες είναι οι διαφορές τους στην εμφάνιση ασθενειών, όπως η κατάθλιψη; Σε τι διαφέρουν τα δύο φύλα στην απόκριση στο στρες; Πώς επιδρούν τα αντίστοιχα φάρμακα στα θηλυκά και πώς στα αρσενικά; Αυτά και άλλα πολλά θα ακούσουν οι επισκέπτες της Διαδραστικής Έκθεσης το Σάββατο 31 Μαρτίου (18.00) στην ομιλία «Γυναίκες και άνδρες: Μια ερευνητική προσέγγιση των διαφορών σε επίπεδο ψυχικής υγείας», της Δρ. Χριστίνας Δάλλα, λέκτορα Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Info: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11). Τηλ.: 210-94.69.600. Για την ομιλία δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Bazaar

Πασχαλινό Bazaar & Εκστρατεία ενημέρωσης

Η ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο, ένας μη κρατικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας θα βρίσκεται και αυτή τη χρονιά, κάθε μήνα και σε ένα διαφορετικό Δήμο της Αττικής, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση για θέματα υγείας. Αυτό το μήνα η εκστρατεία ενημέρωσης «Σώμα, Ψυχή και Πνεύμα» θα βρίσκεται Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό από τις 10:00 έως τις 15:00. Παράλληλα θα λειτουργήσει και Πασχαλινό Bazaar με χειροποίητες λαμπάδες από τους ενοίκους της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΝΙΜΑ.
Info: Αθηνάς 32 & Μιαούλη 24, Κορυδαλλός. Τηλ.: 210-49.55.025, 49.64.481, γραμμή ενημέρωσης 801 700 7989, www.animehome.gr.
Αφιέρωμα

Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για τα θέματα ενεργού γήρανσης και διαγενεακής αλληλεγγύης, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα και έκθεση φωτογραφίας από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 4 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: «See no evil» του Άρη Μπαφαλούκα (18:30μ.μ.), «Γάμος στο Περιθώριο» του Βασίλη Κεσίσογλου (19:00 μ.μ.), «Τι είναι αυτό;» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου (21:15μ.μ.) και «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη (21:30μ.μ.).
Info: Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48, Κεραμικός. Είσοδος Δωρεάν.
Σεμινάριο

«Το φαρμακείο της φύσης»

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει δίωρο σεμινάριο για τα ελληνικά θεραπευτικά, αρωματικά και εδώδιμα φυτά με εισηγητή τον Διονύση Μέρμυγκα, υπεύθυνο του Βοτανικού Τμήματος τα Σάββατα 31 Μαρτίου & 7 Απριλίου (11:00 – 13:00). Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μοναδικά βότανα της ελληνικής φύσης, καθώς και πως τα καλλιεργούμε και τα φροντίζουμε.
Info: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά. Δηλώσεις συμμετοχής: 210-80.15.870 (εσωτ. 515), κ. Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη-Παρασκευή 9:00-15:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Κόστος: 30Ε.
Παιδί

Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Το Σάββατο 31 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι Εκδόσεις Κέρδος σε συνεργασία με διάφορους φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις για παιδιά:
1. Διάβασέ μου, ένα βιβλίο δίχως λέξεις. Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» οργανώνει αφηγήσεις βιβλίων στο πλάτωμα της Μελίτης (2ο πλακόστρωτο δεξιά μετά τον Άγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη), λόφος Φιλοπάππου, 12:00-16:00.
2. «Αταξίες στην τάξη». Σπίτι της χαράς, 2ας Μαΐου 3, πλ. Ν. Σμύρνης. Τηλ.: 210-93.11.133. Στις 10:30. Για παιδιά από 7 ετών.
3. «Ονειρεμένες ιστορίες, παραμυθένιες μελωδίες». Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά», Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς, Χαλάνδρι. Τηλ.: 210-68.00.644-6. Στις 12:00 .
4. «Δεν είμαι τέρας, σου λέω!». Ο Σύλλογος Γονέων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη» και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δοξάτου και Α. Αθανασίου σας καλούν στις 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δοξάτου & στις 17:30 στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αθανασίου. Για παιδιά από 7 ετών.
Θεσσαλονίκη

Δωρεάν σεμινάριο για την ορμονοθεραπεία
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «ΑλλάΖω…Αλλά…ΖΩ» το Σάββατο 31 Μαρτίου (11.00-1.00) θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Θεσσαλονίκης το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Ορμονοθεραπεία». Το σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει κάθε γυναίκα που έχει βιώσει τον καρκίνο του μαστού. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν για όλες τις συμμετέχουσες.
Info: Λέσχη Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Νίκης 63. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο: 2310-285.181.
Βιβλίο

«Αιγαίο, Πηγή Πολιτισμού & Καρδιολογίας» του Ομ. Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ.Τούτουζα,
Διευθυντού του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, εκδόσεις «Παπαζήση», 25Ε

Το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή Καρδιολογίας κ. Παύλου Τούτουζα αποτελεί ένα ταξίδι στους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας και της καρδιολογίας για να καταλήξει στη σύγχρονη καρδιολογία. Εξερευνά την ιατρική ανά τους αιώνες, αναφέρεται στις προσωπικότητες της Ιατρικής και της Φιλοσοφίας πέραν του Ιπποκράτη, συνδέει την ιατρική με την Ελληνιστική Εποχή, το Βυζάντιο και τις Σταυροφορίες, για να καταλήξει στις πρόσφατες εξελίξεις στην καρδιολογία και τους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.