Δωρεάν προσκλήσεις

Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού για τις 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Οι χαλασοχώρηδες» στο θέατρο «Αλκμήνη» για την Κυριακή 8, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Απριλίου εδώ.

«Οι χαλασοχώρηδες»

Το 1892 (ένα χρόνο πριν την πτώχευση του ‘93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών.
Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης. Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν. Η πολιτική κωμωδία του Παπαδιαμάντη, που μοιάζει εξαιρετικά επίκαιρη το 2012, μέσα στη σύγχυση που όλοι μας ζούμε, ζωντανεύει στο Θέατρο Αλκμήνη για λίγες παραστάσεις.
Info: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μέτρο Κεραμικού). Εισιτήρια: 15Ε, 10Ε (μειωμένο). Τηλ.: 210-34.28.650. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη (21.15), από 19/3 έως 10/4. http://www.youtube.com/watch?v=PM_LrpAL22s

Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού για τις 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» για την Κυριακή 8 Απριλίου στις 21:00 εδώ.

«Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού»


Ένας τρελός, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος), διεισδύει στα γραφεία της Κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οι μπάτσοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν στις παγίδες που τους στήνει και από άγριοι και βλοσυροί μεταμορφώνονται σε ανθρωπάκια, έτοιμα να πηδήξουν κι αυτά από το παράθυρο, που τραγουδάνε το pantiera rossa(!), που εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος! Η κωμωδία του Ντάριο Φο γραμμένη για την Ιταλία του ‘70 μοιάζει να γράφτηκε για την Ελλάδα του σήμερα!
Info: Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» (πρώην Ριάλτο), Κυψέλης 54, Αθήνα. Τηλ.: 210-77.07.227 & 88.27.000, email: sp.theama@gmail.com.
Υγεία

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δωρεάν τσεκ από τον Όμιλο Υγεία
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας, ο Όμιλος Υγεία προσφέρει δωρεάν έναν Προληπτικό Έλεγχο Υγείας και ένα ετήσιο πρόγραμμα εξωτερικών Ιατρείων σε όσους επισκεφτούν το Υγεία και τα δύο Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου, Πολυϊατρείο Αθηνών BΙΟ-CHECK και το Πολυϊατρείο Δυτικής Αθήνας, το Σάββατο 7 Απριλίου, 9:00 – 17:00. Όλοι όσοι επισκεφθούν μια από τις τρεις εγκαταστάσεις του Ομίλου το ερχόμενο Σάββατο, κερδίζουν τις δωρεάν εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν μετά από ραντεβού.
Info: Υγεία, Ερυθρού Σταυρού 4 & Κηφισίας, Μαρούσι. Τηλ.: 210- 68.67.000, www.hygeia.gr. Πολυϊατρείο Αθηνών BΙΟ-CHECK, Βεντήρη 1 & Βασ. Σοφίας, πλησίον Hilton, Πολυϊατρείο Δυτικής Αθήνας, Θηβών 177, Περιστέρι.

Οικονομικά τσεκ απ στον Όμιλο Ευρωκλινικής
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος Ευρωκλινικής παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας τσεκ απ ενηλίκων και παιδιατρικού τσεκ απ μόνο με 20Ε και 10Ε αντίστοιχα, σε όσους τηλεφωνήσουν τη Παρασκευή 6 Απριλίου, 09:30 – 15:30.
Info: Όμιλος Ευρωκλινική. Κρατήσεις για το τσεκ απ ενηλίκων στο τηλ.: 210-64.16.051 & 2 και για το παιδιατρικό τσεκ απ στο τηλ.: 210-86.91.956. Τα τσεκ απ πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 31/5.
Παζάρι

Πασχαλινό παζάρι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Σμύρνης, σας προσκαλεί στο Πασχαλινό Παζάρι, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, στον Δημοτικό Πολυχώρο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» την Τρίτη 10 Απριλίου (11.00 – 21.30) και την Τετάρτη 11 Απριλίου (11.00 – 21.30). Θα βρείτε χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις ομάδες του προγράμματος, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Προγράμματος.
Info: ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, Σταυροπούλου 29, Αθήνα. Τηλ.: 210-86.40.943, 86.53.960, www.kethea-diavasi.gr. Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: 116/296034-62.

Πασχαλινό παζάρι από το «Εργαστήρι»

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το Εργαστήρι» με το σύνθημα «Κάνε το καλό και ρίξ’ το ο στο Μετρό» προσκαλεί όλους τους φίλους του να επισκεφθούν «Το πανηγύρι της αγάπης 2012» την Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη (09.00-21.00) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος. Εκεί θα βρείτε λαμπάδες από 5-10Ε, φθηνά κεραμικά, υφαντά χαλιά και μαξιλάρια, διακοσμητικά, λιχουδιές και ζυμαρικά, όλα χειροποίητα από τους νέους με νοητική υστέρηση του Κέντρου Απασχόλησης ΑμέΑ «Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη»
Info: «Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη», Τριβωνιανού & Αγ. Όρους 46, Άνω Λιόσια. Τηλ.: 210-24.84.541-2, www.ergastiri.org.

Για τις ευπαθείς ομάδες

Το Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» του φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» και το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου σας προσκαλούν στo Πασχαλινό μπαζάρ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Απριλίου (10.00-16.00) στις αρχές του πεζόδρομου της Εθν. Αντιστάσεως στο Περιστέρι (πλησίον σταθμού μετρό Αγ. Αντωνίου) και τη Μεγ. Τρίτη 10 Απριλίου (11.30-17.30) στην πλατεία Αγ. Αντωνίου (σταθμός Μετρό).
Info: Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «Διαδρομή», Ελαιών 126, Ίλιον. Τηλ.: 210-50.20.059, diadromi.edra@gmail.com. Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου», Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι. Τηλ.: 210-57.89.19, kentro_imeras@kpechios.gr.
Δράσεις

Στην καρδιά του Ψυρρή

Τη Μεγ. Τρίτη και τη Μεγ. Τετάρτη ζωντανεύει στην καρδιά του Ψυρρή μια από τις παλιές αυλές της Αθήνας σε ένα αρχοντικό του 1840 χάρη στην ομάδα bizbize. Ήχοι jazz, μουσικές από τη μεσόγειο, τα Βαλκάνια, παλιά τραγούδια, προβολές ταινιών από το ’30 έως το ’60 και ένα πασχαλινό παζάρι σας περιμένουν να χαλαρώσετε στο κέντρο της πόλης.
Info: Αριστοφάνους 34Β & Σαρρή, Ψυρρή.


Μουσική

Ζακ Στεφάνου – Dennis Κωνσταντινίδης

Στις 8 Απριλίου ο Ζακ Στεφάνου μαζί με τον Dennis Κωνσταντινίδη επαναπροσεγγίζουν την ιδέα του «μικρού ακουστικού σετ» προσθέτοντας τραγούδια, ενορχηστρωτικές ιδέες και νέα δομή στο πρόγραμμα. Τραγούδια από τη δισκογραφία του Ζακ Στεφάνου, συνδυάζονται και συναντιούνται με αγαπημένες διασκευές των δύο καλλιτεχνών, κυρίως από την ελληνική ροκ σκηνή και το ξενόγλωσσο alternative, δημιουργώντας ένα κλίμα παρέας και κιθαριστικής ευδαιμονίας. Η έναρξη του live είναι πάντα ευλαβικά ίδια, η κατάληξη του live προδιαγεγραμμένα απρόβλεπτη και διαφορετική.
Info: Bodega, Αρδηττού 10, Μετς. Τηλ.: 210-92.19.397, 6973-735.051. Έναρξη 22.00. Είσοδος ελεύθερη.

Ρέθυμνο

Αστικές βιολογικές καλλιέργειες

Την Τρίτη 10 Απριλίου (13:00 -18:00) το Αλληλέγγυο Ανταλλακτικό Δίκτυο Ρεθύμνου οργανώνει εργαστήριο με θέμα: «Αστικές Βιολογικές Καλλιέργειες», όπου ο Μιχάλης Μανιαδάκης (www.eco-perivoli.gr) θα αναπτύξει τις εξής θεματικές: Εργαστήριο κατασκευής ζαρντινιέρας, Συγκαλλιέργειες, σπορείο, Εδαφοκάλυψη, κομποστοποίηση, ζουμί, Πότισμα, Δέντρα και Φυτοπροστασία (στο ανταλλακτικό πνεύμα φέρνουμε προϊόντα ως ανταπόδοση για τον Μιχάλη)
Info: Αλληλέγγυο Ανταλλακτικό Δίκτυο Ρεθύμνου «Ροδιά», Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, τηλ.: 6977-69.28.98, www.rodia-reth.gr.
Βιβλίο

Κάνε τις επιθυμίες σου πράξη!

Οργανώστε τη ζωή σας και πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε
Ann Jackman, εκδόσεις Κωστόπουλος Κ., 18,32Ε

Όλο και πιο συχνά συμβαίνει οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε λιγότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με αυτό που πραγματικά θέλουμε. Παρασυρόμαστε από τους γρήγορους ρυθμούς του κόσμου που μας περιβάλλει και τις απαιτήσεις των άλλων, τόσο στον εργασιακό όσο και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας. Και όμως πολλοί από εμάς θέλουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής ή επάγγελμα. Όποιο σχέδιο και αν έχουμε υπόψη μας πρέπει να μπορούμε να το οργανώσουμε και να το φέρουμε εις πέρας. Το βιβλίο αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να πετυχαίνουμε τους στόχους που βάζουμε, θέτοντας προτεραιότητες, εντοπίζοντας αδυναμίες και προγραμματίζοντας τις κατάλληλες ενέργειες.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.