Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από την επιδημιολογική μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard στις Η.Π.Α. σε περίπου 30.000 άνδρες αποκάλυψαν ότι οι άνδρες που συστηματικά δεν τρώνε πρωινό έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ακόμη και οι άνδρες που δεν είναι παχουλοί και τρώνε υγιεινά και ισορροπημένα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη εφόσον δεν καταναλώνουν πρωινό.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες όσον αφορά τη λήψη πρωινού 29.206 ανδρών για μια περίοδο 16 ετών. Κανένας από τους άνδρες δεν είχε διαβήτη στο ξεκίνημα της έρευνας. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που σπανίως κατανάλωναν πρωινό είχαν κατά 21% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν συστηματικά πρωινό.

Επίσης, οι άνδρες που έτρωγαν ισορροπημένα μεν αλλά μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν τρία γεύματα την ημέρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση τριών κυρίως γευμάτων την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, φαίνεται ότι αποτελεί το ιδανικό διατροφικό μοτίβο που κρατάει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μακριά από τους άνδρες. Το μόνο που μένει βέβαια τώρα είναι να διαπιστωθεί αν τα ίδια συμπεράσματα αφορούν και τις γυναίκες.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: