Αντιδρούν διαφορετικά στον πόνο όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά σε σύγκριση με τους καστανούς και τους μελαχρινούς; Για να απαντήσουν στο ερώτημα, οι ερευνητές του Southampton University Hospital επιστράτευσαν κοκκινομάλλες εθελόντριες και εθελοντές άνω των 30 ετών, τους υπέβαλαν σε αναισθησία και στη συνέχεια τους έκαναν ηλεκτρικά σοκ μικρής έντασης στον μηρό. Παράλληλα, υπέβαλαν στην ίδια δοκιμασία μια ομάδα ελέγχου από άνδρες και γυναίκες με καστανά και μαύρα μαλλιά.
Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα αποτελέσματά της αναμένονται σε μερικούς μήνες. Ωστόσο, προηγούμενες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Louisville το 2002 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά χρειάζονταν 19% περισσότερο παυσίπονο συγκριτικά με τις μελαχρινές. Παράλληλα, το 2009 οι ίδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κοκκινομάλες ήταν δυο φορές πιο πιθανό να αποφύγουν τις επισκέψεις στον οδοντίατρο σε σύγκριση με τις μελαχρινές και τις καστανές γυναίκες.
Επιπλέον, μια δανέζικη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κοκκινομάλλες ήταν πιο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και στον πονόδοντο. Από την άλλη μεριά όμως οι δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κοκκινομάλλες μάλλον ανέχονται καλύτερα αρκετούς δερματικούς πόνους και μπορούσαν να φάνε με μεγαλύτερη άνεση καυτό φαγητό.
Πονούν περισσότεροι οι κοκκινομάλλες;
Αντιδρούν διαφορετικά στον πόνο όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά σε σύγκριση με τους καστανούς και τους μελαχρινούς;