Μετά τις έρευνες που συνδέουν την κατανάλωση κόκκινου καθώς και επεξεργασμένου κρέατος με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη μείωση της ανδρικής γονιμότητας και τους πρόωρους θανάτους, έρχεται μια έρευνα από την Αυστραλία να ανατρέψει τα δεδομένα. Μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 1.000 γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν αποκλειστικά κοτόπουλο ή ψάρι (και όχι κόκκινο κρέας) δεν ήταν και τόσο υγιείς.

Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που δεν καταναλώνουν κόκκινο κρέας είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη. «Όταν παρατηρήσαμε τις γυναίκες στην έρευνά μας που κατανάλωναν λιγότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα κόκκινου κρέατος, διαπιστώσαμε ότι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές συγκριτικά με όσες κατανάλωναν τη συνιστώμενη ποσότητα», δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Felice Jacka της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Deakin στη Βικτώρια.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι η ποιότητα της διατροφής μας είναι σημαντική για τη νοητική μας υγεία. Αλλά φαίνεται ότι η κατανάλωση μιας μέτριας ποσότητας κόκκινου κρέατος, χονδρικώς 3-4 μερίδες στο μέγεθος της παλάμης, την εβδομάδα μπορούν επίσης να είναι σημαντικές», επισημαίνει η δρ. Jacka.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Psychotherapy Psychosomatics».