Πλουσιότατο σε αντιοξειδωτικά φαίνεται ότι είναι το καλαμπόκι, γεγονός που σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Scranton της Πενσυλβάνια το καθιστά όχι απλώς εφάμιλλο των φρούτων και των λαχανικών, αλλά ανώτερο αυτών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια μερίδα ποπ κορν έχει έως και 300 mg αντιοξειδωτικών, σχεδόν τα διπλάσια μιας μερίδας φρούτων ή λαχανικών που κυμαίνεται στα 160 mg.

Επιπλέον, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες (το σκέτο ποπ κορν χωρίς λάδι και αλάτι). Ο επικεφαλής ερευνητής Joe Vinson, ωστόσο, μας προειδοποιεί να μη σπεύσουμε να αντικαταστήσουμε τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά της ημέρας με ποπ κορν, δεδομένου ότι στερείται άλλων σημαντικών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πάντως, ο ίδιος το θεωρεί το τέλειο σνακ, δεδομένου ότι πρόκειται για το μόνο δημητριακό που είναι κατά 100% ανεπεξέργαστο.